BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkYeni CEO geldi dev bankanın kârı rekor kırdı----

Yeni CEO geldi dev bankanın kârı rekor kırdı

Yeni CEO geldi dev bankanın kârı rekor kırdı
23 Nisan 2020 - 14:48 www.finansgundem.com

Credit Suisse yeni CEO’su önderliğindeki 2020 yılının ilk çeyreğini %75 oranında net kâr artışıyla kapattı. Banka korona virüs nedeniyle oluşabilecek kredi kayıpları konusunda uyarıyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Credit Suisse, yeni CEO Thomas Gottstein'ın önderliğinden bu yana yayınladığı ilk kazanç raporunda Perşembe günü ilk çeyrek net kârında %75'lik bir artış bildirdi.

Banka, 31 Mart'a kadar olan üç ay için geçen yılın aynı dönemine 749 milyon İsviçre Frangı olan net gelirini 1,31 milyar İsviçre Frangı (1,34 milyar dolar) değerine taşıdı.

Ancak, İsviçre bankası korona virüs nedeniyle oluşabilecek potansiyel kredi kayıpları için 568 milyon İsviçre Frangı ayırdı ve Kovid-19 ile ilgili belirsizliğin devam edeceği konusunda uyardı. Banka, 2019 yılının ilk çeyreğinde, banka potansiyel kredi kayıpları için 81 milyon İsviçre Frangı ayırmıştı.

Banka Perşembe günü yaptığı açıklamada, "Kovid-19 krizinin olumsuz ekonomik etkisinin ölçeğini değerlendirmek hala zor ve önümüzdeki çeyreklerde, özellikle kurumsal bankacılık birimimizde ve İsviçre dışındaki diğer varlık yönetimi yatırımlarımızda daha fazla rezerv artışı ve bozulmalar görebileceğimiz konusunda uyarıda bulunuyoruz" dedi.

Bankanın raporuna ilişkin önemli göstergeler

Bankanın net geliri, 2019'un ilk çeyreğinde 5,4 milyardan %7 artışla 5,8 milyar İsviçre frangına ulaştı.

Yakından izlenen 1. ortak sermaye kademesi (CET1) oranı, bir önceki yılın aynı dönemindeki oranı olan %12,7 ve bir önceki çeyrekteki oran olan %12,6'da aşağıda seyrederek ilk çeyrekte %12,1 oranında kaldı.

Maddi özkaynak getirisi (ROTE) 2019'un dördüncü çeyreğinde %8,6 oranında ve 2019’un ilk çeyreğinde %7,8 oranında iken bu yılın ilk çeyreğinde %13,1’e yükseldi.

Banka raporunda, düşük CET1 oranını "kurumsal kredilerdeki düşüşlere ve çeyreğin ikinci yarısındaki piyasa oynaklığından kaynaklanan risk ağırlıklı varlıkların artmasına" bağladı.

Credit Suisse geçen ay yaptığı açıklamada İsviçre piyasa düzenleme kuruluşlarının çağrısı üzerine temettü dağıtımını ertelediğini açıklamıştı.

Bankalar temettü ödemiyor, otoriteler alkışlıyor

 

Kanadalı tarihçiden neoliberalizmin doğuşu

 

Avrupa'nın kamu borcu azaldı

 

Kendine yeten, dünyaya yardım eden ayakta kalacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)