BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiYeni çağa bu şirketler damga vuracak!----

Yeni çağa bu şirketler damga vuracak!

Yeni çağa bu şirketler damga vuracak!
25 Ocak 2017 - 17:33 www.finansgundem.com

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclisi’nin aylık olağan toplantısında yeni üretim çağına dair önemli açıklamalarda bulundu

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclisi’nin bu yılın ilk aylık olağan toplantısı, “Ekonomik, Teknolojik, Bilimsel Gelişmelere Dünyadan ve Türkiye’den Bakış” ana gündemi ile gerçekleştirildi.

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan konuşmasında, dünyada gelişmişlik kriterlerini artık ihracat, üretim ya da istihdam değil nitelikli teknolojik üretim ve yatırım tutarının belirlediğine dikkat çekti.

Yeni üretim çağına zihinsel emeği kullanan, çevik, yaygın ağa sahip, teknolojik gelişmelerden faydalanan, farklı küresel piyasalara ürün ve hizmet sunabilen yetenekli çalışanlar ile akıllı makinelerden yararlanan şirketlerin damga vuracağının altını çizen Bahçıvan, “Bu değişim çağında biz sanayiciler; çağın ruhunu, küresel eğilim ve gelişmeleri, üretim ile ekonominin bugün ve gelecekteki niteliğini daha iyi anlamaya çalışıyoruz. Bunu yapmak bizim için bir zorunluluk. Proaktif bir yaklaşımı benimseyerek gelişmeleri takip etmemiz ve kendimizi geliştirmemiz gerekiyor” dedi.

Türkiye yeni nesil sanayi için ilk adımı attı

Türkiye’nin yeni sanayi çağına hazır olmak için ilk adımı geçen yıl attığını vurgulayan Bahçıvan “Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız tarafından Odamızın öneriler ile katkı sağladığı “Ar-Ge Kanunu hayata geçirildi. Bu ay başında yürürlüğe giren Sınai Mülkiyet Kanunu, fikri mülkiyet haklarının korunmasına yönelik büyük bir adım. Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü’nün yayımladığı ‘Küresel İnovasyon Endeksi 2016’ raporuna göre Türkiye son bir yılda 16 basamak yükselerek 128 ülke içinde 42.oldu. Rapora göre Türkiye 2015-2016 döneminde Ar-Ge harcamalarını en çok artıran ülkeler arasında 5. sırada. Atılan yeni adımlarla Türkiye’nin daha da ileri noktalara geleceğine inanıyorum” dedi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)