BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkYeni bir katılım bankası kuruluyor----

Yeni bir katılım bankası kuruluyor

Yeni bir katılım bankası kuruluyor
03 Temmuz 2021 - 11:14 www.finansgundem.com

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz: - "Tarım Kredi'nin ya kendisini faizsiz bir sisteme dönüştürmesi ya da ayrı bir katılım bankası formatında yapılandırarak faizi Tarım Kredi'nin dışına çıkarma noktasında çalışmamız var"

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri (Tarım Kredi), faizsiz sisteme dönüşüm için çalışmalarını sürdürüyor. Kredili sistemden vadeli satış sistemine geçiş için alt yapı çalışmalarını yürüten Tarım Kredi, katılım bankası başlığı altında ayrı bir tüzel kişilikte sistemini faizsiz hale getirmeyi hedefliyor. Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, yaptığı açıklamada, kooperatiflerin bir taraftan tarımın finansmanı noktasında çiftçiyi desteklerken, aynı zamanda da tarımsal girdileri kendi tesislerinde üreten ve çiftçiye ulaştıran bir yapı olduğunu söyledi. Tarım Kredi'yi faizsiz bir sisteme dönüştürmek için çalışmalar yürütüldüğünü belirten Poyraz, "Tarımın finansmanı anlamında tarımsal girdilerin işlerinde finans maliyeti önemli bir yer tutuyor. Biz kendimize hedef olarak Tarım Kredi'nin ya kendisini faizsiz bir sisteme dönüştürmesi ya da ayrı bir katılım bankası formatında yapılandırarak faizi Tarım Kredi'nin dışına çıkarma noktasında çalışmamız var." dedi. Poyraz, uyguladıkları yüzde 6 sabit oranlı faiz maliyetli kredi kullandırma işleminin faizsiz sistem için önemli bir adım olduğunu vurguladı.

ALTYAPI ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Satışlarını kredili satıştan vadeli satışa dönüştürmek için alt yapı çalışmaları yaptıklarını anlatan Poyraz, şunları kaydetti:

"Satışlarımızı kredili satıştan vadeli satışa döndürme gibi altyapımızı düzenliyoruz. İnşallah önümüzdeki dönem artık öngörülebilir, çiftçi açısından maliyetlerinin işe başladığı zaman ve borcunu ödediği zaman tamamen hesaplanabilir, ayrıca faizsiz olarak hesaplanabilir sistemi inşallah Tarım Kredi'ye getireceğiz. Bununla ilgili Sabahattin Zaim Üniversitesinde ciddi bir ekiple akademik olarak çalışıyoruz. İnşallah yakın zamanda da kamuoyuna kat ettiğimiz mesafelerimizi, attığımız adımları paylaşacağız. Ama nihai olarak hedefimiz Tarım Kredi'ye katılım bankası başlığı altında ayrı bir tüzel kişilikle bu sistemi faizsiz hale getirmek."

Poyraz, 300 milyar lirayı aşan bir tarımsal hasıla olduğunu, bu durumun katılım bankacılığı açısından da çok ciddi bir pazar oluşturduğunu dile getirdi.

POYRAZ: TÜRKİYE’DE KATILIM BANKACIĞINI GELİŞTİRECEĞİZ

Bu çalışmanın Türkiye'deki katılım bankacılığının gelişimine de çok ciddi katkıları olacağını kaydeden Poyraz, "Katılım bankalarının faaliyetlerine baktığımız zaman neredeyse yok denecek kadar az. Biz Tarım Kredi olarak katılım bankalarının girmekten çekindiği, imtina ettiği, halbuki olması gereken bu pazarı inşallah kendimiz sorumluluk üstlenerek katılım bankacılığı anlamında, faizsiz sistem anlamında, inşallah bir model inşa etme gayreti içinde olacağız. İnanıyorum ki Türkiye'deki katılım bankacılığının gelişimine de çok ciddi katkımız olacak." ifadelerini kullandı.

Faizsiz ev ve otomobil alanlar ne olacak?

 

Faizsiz kredide ikinci dönem başladı

 

Altın fiyatları için kritik tahmin

 

 

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mağdur Çiftçi13 Temmuz 2021 20:20

    Yem ve girdilerin çok pahalı olduğu ve Çiğ sütün çok ucuz olduğu bir ortamda İnek besleyenlere Tarım Bakanlığı bir tek buzağı desteği veriyordu onuda bu dönem yok etti. Gerekçesinde üreme parametresi uygun değil diye yazmış .İnek her yıl doğurmaz ise veya belirli bir yaşa gelmeden doğum yapmış ise ona destek yokmuş. Bu destekteki maksat üretimi arttırmak değil mi? adam beslemiş gebe yapmış buzağıyı sağ salim dünyaya getirtmiş ve dört ayda beslemiş  tüm aşılarını da yaptırmış. Yani buzağı desteğini sonuna kadar hak etmiş versene adamın desteğini niçin bakanlık olarak desteği ödememek için bahane arıyorsunuz. Niyetiniz ödememekse çıkın açıkça biz destek mestek ödemiyoruz deyin olsun bitsin.

  • sahin kuş 03 Temmuz 2021 18:43

    29 tane faizsiz ev sahibi yapmaya kalkan firmalara önce göz yumuldu, şimdi ise bunları kapatarak muhafazar kesimin parası bu katılım bankalarına akmaya zorlanmış olacak,

  • Mehmet Yıldız03 Temmuz 2021 11:33

    Doğru adımlardan biri ama yapacak o kadar çok daha iş varki çok çalşmalıyız. Köylümüzü çifçimizi hakettiği yerlere getirmeliyiz alın terlerinin karşılığını almalılar ,tabi onlarında doğru ve bilinçli çalışmaları gerekiyor. Türkiyemiz tarımda yeniden ilk yedi ülke arasına girmemesi için hiçbir neden yok. Haydi Türkiyem  ileri koş koş.

  • Sevim koş keşif yapmışlar03 Temmuz 2021 16:08

    Yeni mi keşfetmişler bu memleket ne mısır akıtanlar ne un akıtanlar ne etçiler gördü.

  • Nazım03 Temmuz 2021 11:54

    Tuz KOKTU ve kardeşim anlayana