BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinYeni bir göz damlası milyonlarca kişiyi gözlük takmaktan kurtarabilir----

Yeni bir göz damlası milyonlarca kişiyi gözlük takmaktan kurtarabilir

Yeni bir göz damlası milyonlarca kişiyi gözlük takmaktan kurtarabilir
12 Aralık 2021 - 09:12 www.finansgundem.com

Yeni bir göz damlası, bazı kişilerin gözlüklerini sonsuza kadar çıkarmasına yardımcı olabilir.

The Independent'a göre, Foti göz damlaları Ekim ayında ABD Gıda ve İlaç Dairesi tarafından onaylandı ve bu ay piyasaya çıktı.

Amerikan biyofarmasötik şirketi Abbvie, göz damlalarının başlangıçta yaşa bağlı bulanık görme olarak bilinen presbiyopiyi tedavi etmek için geliştirildiğini söyledi. 128 milyondan fazla Amerikalı - özellikle 40 yaşın üzerindekiler - bir dereceye kadar presbiyopiden muzdarip. Bu durumdaki insanlar, eskisine göre yakından okumakta daha çok zorlanıyorlar.


Şirkete göre, Foti damlalarının etkinliğini göstermesi 15 dakika sürerken altı saat boyunca etkili kalıyor. Damlalar, göz bebeğinin boyutunu etkili bir şekilde küçültür ve uzun mesafeli görüşten ödün vermeden yakın mesafede daha net görüş sağlar.

Abbvie'nin yönetim kurulu başkan yardımcısı Dr. Michael Severino, "Çoğu yetişkin presbiyopi veya yakın görme güçlüğü ile karşı karşıya kalır. 40'lı yaşlardan itibaren pek çok kişi kendilerini okuma gözlüğü kullanıyor, metni uzakta tutuyor ve hatta daha net görmeye çalışmak için ekranlardaki yazı tipi boyutunu ve parlaklığını artırıyor.”

Şirket, klinik bir göz damlası denemesine katılanların "istatistiksel olarak önemli bir bölümünün" damlaları kullandıktan sonra okuma tablosunda üç ek satır daha okuyabildiklerini belirtiyor.

Her farmasötik üründe olduğu gibi yan etkileri vardır. Fotinin en yaygın etkiler baş ağrısı ve ara sıra gözlerin kızarmasıdır.

Göz damlası denemesine katılanlardan biri olan 54 yaşındaki Tony Wright, göz damlası deneyiminden şöyle bahsetti: “Kesinlikle hayatımı değiştiren bir faktör. Gözlüğüme çok sık ihtiyacım olmayacak, özellikle de bilgisayarda çalışırken."

30 günlük göz damlasının 80 dolara mal olması bekleniyor. Bu göz damlası öncelikle 40 ila 55 yaş arasındaki kişiler için satışa sunulacak.

Damlalar 65 yaşından sonra daha az etkili hale gelir. Geceleri araç kullanırken veya düşük ışık koşullarında çalışırken kullanılmak üzere tasarlanmamıştır.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Erol g.12 Aralık 2021 19:30

    İKİ AYAK ÜZERİNDE YÜRÜDÜĞÜMÜZ İÇİN YÜZ BÖLGEMİZE YETERLİ KAN GİTMEDİĞİNDEN GÖZ/KULAK GİBİ ORGANLARIMIZ ERKEN YAŞLARDA KÖRELİYOR İYİ GÖREMEZ/DUYAMAZ OLUYOR OLABİLİR NAMAZ KILANLAR ORTA YAŞLARA GELMEDEN SECDEDE KALMA SÜRESİNDE ACELE ETMEYİP SÜRESİNİ 2-3 DAKİKAYA KADAR UZATIRLAR İSE GÖZLERİNİN DAHA UZUN YILLAR İYİ GÖRMESİNİ KULAKLARININDA İYİ İSITMESİNİ SAĞLAYABİLİRLER SANIRIM SAÇLARIMIZIN ERKEN YAŞLARDA DÖKÜLMESİNİN ÖNÜNE GEÇMİŞ OLURLAR

  • Fani12 Aralık 2021 22:56

    Gözü bilmem de ağır duyan kulaklarım secdede açılıyor. Daha iyi duyuyorum. Doktorlara bunu söylediğimde bir anlam veremiyor. Anlamıyorlar.