BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisYeni bir dolandırıcılık projesi mi----

Yeni bir dolandırıcılık projesi mi

Yeni bir dolandırıcılık projesi mi
11 Nisan 2018 - 16:30 www.finansgundem.com

Mail yoluyla “Büyük bir yatırım ortaklığı projesine en az 100 bin dolar yatıracak ortaklar” aranıyor. Mesajı okuyanların yorumu ise şöyle: "Yeni bir dolandırıcılık yöntemi mi geliyor?"

FINANSGUNDEM.COM

Türkiye günlerdir Çiftlik Bank olayı ile başlayan ve diğer sanal yatırım şirketlerinin de mercek altına alınmasıyla ortaya çıkan milyarlarca liralık dolandırıcılıkla çalkalanıyor.

Yüksek kâr ortaklığı vaadiyle kurulan ve internet üzerinden yatırımcılardan para toplayan ‘saadet zinciri’ tarzındaki şirketlerin verdiği zarar çok büyük. Bir müşterinin diğer müşteriyi finanse ettiği şirketlerin işlemlerine bakıldıkça, defterler açıldıkça vurgunun meblağı sürekli yükseliyor.

Projeler basit bir yöntemle pazarlanıyor:

“Çok kazanacaksınız, çok…” vaatleri çerçevesinde temeller atılıyor. Ama olay sadece tabelada yazılı kalıyor. Bir müddet sonra ödemeler aksamaya başlıyor. Birkaç bahaneyle yatırımcının krizi büyütmesi engelleniyor. Bu arada on binlerce umut sönüyor. Bir müddet sonra ‘Yandık, bittik, dolandırıldık’ feryatları duyulmaya başlıyor. Ama artık çok geç çünkü vurguncu, büyük kazanç vaatlerine inanan üyelerden topladığı paralarla kaçıyor.”

İşte Türkiye’yi sarsan bu dolandırıcılık organizasyonları şu anda Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile SPK tarafından A’dan Z’ye inceleniyor. Suç duyuruları da yapıldı. Para ödeme trafiği gözaltına alındı. Bakan Tüfenkçi, “Sadece Çiftlik Bank değil, 11 tane daha birbirine benzer, adeta bir saadet zinciri kuran ve temel mantığı da bir müşterinin bir başka müşteriyi getirerek birbirini finanse ettiği bir sistem oluşturuyorlar. Bu sistemin yanlışlarını, tüketiciyi ve vatandaşı mağdur eden yönünü ve cezai yönünü de düzenlemek lazım" dedi.

SPK ONAYI OLMADAN FON TOPLAMAK SUÇ

Şimdi gözler resmi sonuçlarda ve tabi parasını kaptıranların, “telafi yolunu açmasını” bekledikleri açıklamalarda derken, tüm bunlar yaşanırken, bugünlerde mail ortamında dolaşan yeni bir mesajın varlığı dikkat çekiyor. SPK onayı olmadığı belli, Sermaye Piyasalarının en büyük Otoritesinin izni olmadan yatırım ortaklığı fonu kurma çabasını içeren bu mail kafalarda soru işaretleri doğurdu. Güven verici bir CV ile giriş yapan, endüstri ve bilim-teknoloji uzmanı olduğunu söyleyen şahıs, “Büyüyen Amerikan şirketlerine yatırım yapan bir ortaklık yönetmekte” olduğunu ifade ederek, ağzındaki baklayı çıkarıyor.

“… son 4 senedir tam zamanlı olarak, başlıca Kuzey Amerika piyasalarında olmak üzere, 4000'e yakın halka açık firma inceledik. Tecrübemizi kullanarak yine büyüyen firmaların azınlık hisselerini satın alan yeni ve daha büyük bir yatırım ortaklığı başlatmak istiyoruz. Bu anlamda oluşumumuza nitelikli olarak (tercihen 100,000 USD ve üstü) yatırım yapacak ortaklar arıyoruz.”

WARREN BUFFETT MODELİ

Yatırım metotlarının Warren Buffett'ın üne kavuşturduğu değer yatırımcılığı ile özdeşleştirilen mailde ‘yaklaşımımız’ başlığı altında şu detaylar yer alıyor:

“(1) En az 10 senelik gecmişleri olan ve kazancını her sene dolar bazında %10 ila %20 arasında büyüten (makul büyüme), (2) Rekabet ve borçlanma açısından avantajlı (hendekli, yüksek net kar marjlarıyla çalışan) dünya kuruluşlarına; (3) Hisseleri indirimliyken yatırım yapmak ve uzun vadeli bu şirketleri elimizde tutmak (5+ yıl).

Bu strateji ile son 5 senede birikimlerimizi dolar bazında her sene %12.3 oranında büyüttük (TL bazında %30.1).”

‘TANIDIKLARINIZA DA GÖNDERİN” ÇAĞRISI

Kurulması planlanan yeni yatırım ortaklığı için yatırımcı avına çıkılırken, katılmayı aklından geçirenlere de finans ağının yayılması amacıyla “Konuyla ilgilenebilecegini düşündüğünüz tanıdıklarınız varsa, bu e-postayı onlara da yönlendirebilirsiniz” deniliyor.

Söz konusu mesajı okuyanların yorumu ise ortak: “Yeni bir dolandırıcılık yöntemi mi geliyor.”

Çiftlik Bank soruşturmasında yeni gelişme

Çiftlik Bank yasası

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bmeks mağduru..14 Mayıs 2018 23:23

    Bmekstede aynı vurgun,4,5 _5tL halka arz et,aradan 5 yıl geçsin bir daha o rakamı görmesin,şimdi 0,11 kuruşa getir,KY soy,sonrada iflas açıkla,allah sorsun öncülük edenede,bu duruma göz yumanada..

  • vatandaş08 Mayıs 2018 11:37

    Türkiye öyle bir duruma gel ki " gerçek yatırımcı ile dolandırıcıyı ayırt etmek zorlaştı. çok iyi projelere sahip olanlar bu olumsuz algı yüzünden ortak bulamıyor ve yatırım yapamaz hale geliyor.

  • halimharap27 Nisan 2018 16:00

    işgyo vakası önemli..işfinansı inceleyin neler oldu.kaçyüz milyon**kaldırıldı.**el değiştirdi.işbank azınlık oldu..tam rezalet..çok önemli.şirketişn sahibi olmayan çalışanların sandığının çalıştığı elemanların kararlarıyla oluşan işler bu hale getirdi..çok önemli bir kayyummu atanmalı.iştirakler elden çıkıyor gibi..

  • masumkar20 Nisan 2018 17:19

    işgyo sürünmeye devam ediyor.acaba borsada konuşulan işfinans gibi elmi değiştiriyor.işbank şirketleri komedi gibi borsadan ufaktan gönderiyor gibi..durum vahim gibi sanki..

  • ferat19 Nisan 2018 18:19

    şirketi kur emlak konuta bak halka arz ol yatırımcının parasını kullan bankadan faiz kullanmaya ne gerek var.

  • Zeki Güler 13 Nisan 2018 23:20

    Hanifi Satılmış nami diğer hanifi haydaroğlu bunların hepsinin papucunu ters giydirecek süper star bir dolandırıcıdır küveyte isadamlarini davet edip şahta evrakla iş vaadinde bulunup komisyonculuk adı altında dolandiricilik yapmaktadır insanımız maalesef çok çabuk aldanıyor bu adam sabıkalı ve dolandırıcılıktan 467 dosyası olan azılı bir dolandiricidir

  • pala remzi12 Nisan 2018 14:48

    asıl vurgun batı çim.hisselerinde**izleyin..yüzde 40 a yakın çöküş..sanko sankolama yapıyor...egs bank asya bank derken batı lama çöküşte.**sanko batı çimento bu sinemada**.izle incele

  • Hasan Aktaş11 Nisan 2018 21:45

    Arayın beni 1.000.000 milyon dolar yatırayım 😀😀😀