BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYeni bir Doğa Koleji krizi yaşanır mı?----

Yeni bir Doğa Koleji krizi yaşanır mı?

Yeni bir Doğa Koleji krizi yaşanır mı?
21 Aralık 2019 - 14:22 www.finansgundem.com

Basit bir matematikle rakamları çarpınca ortaya çıkan büyük kârı nasıl oldu da batırdılar? Cevabı basit aslında: Eğitimden kazandıkları parayı başka sektörlerde yatırıma çevirip batırarak!

Bu yılın ocak ayında bir haber çıktı: “Doğa Koleji kampüs sayısını 129’a çıkarıyor. Öğrenci sayısında 90 bine koşuyor!” Bir öğrenciden anaokulu için 40 bin, ilkokul için 42, 5-8’inci sınıf için 46 bin, lise için 53 bin TL alıyor Doğa Koleji. Peki Doğa Koleji nasıl battı? Posta'dan Candaş Tolga Işık'ın haberi...

Doğa Koleji'nin batışı erken ödemelerle velilerden topladıkları parayı metal, yapı ve inşaat sektörüne yatırıp orada çıkan finansal krizle yükselen bir hikaye! 1.1 milyar TL topluyorlar velilerden…

Mal varlıkları da TMSF’de olunca (ortağıyla ilgili yasal süreç nedeniyle) işler iyice kötüleşiyor. Öğretmenlere maaş ödeyemez hale geliyorlar.

Şu an 411 okulun franchise (bayilik) verilmeyen 214’ü bu krizden etkilenmiş durumda! 34 bin öğrenci mağdur! Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileriyle konuştum dün, “Bakanlık olarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirme noktasında hazırız. Gerekirse yarın tüm öğrencileri ister özel okula ister devlet okuluna yerleştirebiliriz. Ama tahmini 1 hafta 10 güne bu sorun çözülecek, satış işlemi tamamlanacak” dediler.

Doğa Koleji’nin İTÜ Vakfı’na satışı tamamlanmak üzere… Peki sonra? Yeni bir Doğa Koleji krizi olmasına nasıl engel olunacak?

İşte Milli Eğitim Bakanlığı kulislerinden bomba bir haber: Şu an yasa teklifi hazırlandı, cumhurbaşkanlığına gönderildi. Muhtelen önümüzdeki yıl çıkmış olur. Bundan sonra 1 yıllık öğretmen maaşını teminat göstermeyene okul açtırılmayacak.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Öğrenci 21 Aralık 2019 18:28

    Bu adamın mal varlığı ile 10-30 tane okul yapılır . Alır yenisini . Neden parası olduğu halde müdahale etmediğini ben şu şekilde yorumluyorum. Elinden alınıyor .