BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriYeni bir dijital para yeni bir merkez bankası----

Yeni bir dijital para yeni bir merkez bankası

Yeni bir dijital para yeni bir merkez bankası
30 Nisan 2021 - 08:38 www.finansgundem.com

Dijital dönüşüme ayak uydurmak isteyen merkez bankaları, kağıt parayı sanal ortama taşımak için harekete geçti. İsviçre, dijital para uygulamasında sınır ötesi işlemleri test etmeye hazırlanıyor.

Çin başta olmak üzere birçok ülke dijital para işlemlerini hızlandırdı. İsviçre Merkez Bankası ise bir adım öne geçerek sınır ötesi dijital para testi hazırlıklarına başladı.

İsviçre Merkez Bankası’nın, başka bir ülkeyle ilk dijital para testini planladığı açıklandı. İsviçrne Merkez Bankası Yönetim Kurulu Yedek Üyesi Thomas Moser, "Sınır ötesi bazı işlevleri deneyeceğiz. İsviçre Frangı dışında başka bir merkez bankası ve başka bir para birimi olacak. Bu gerçek olacak, simülasyon yok. Onların sistemiyle birlikte başka bir merkez bankası olacak, bu yüzden canlı işlemlere girecekmişiz gibi olacak" dedi.

Moser, diğer merkez bankası adını açıklamadı.

ÇİN HIZLA İLERLİYOR

Bu arada, dijital parayı geliştiren ilk ülkelerden biri olan Çin 11 şehirde başlattığı pilot uygulamaları tüm ülkede yaygınlaştırmayı planlıyor. Çin ekonomi yönetiminin dijital yuanı tüm dünyanın kullanımına açacaklarını açıklaması ise ABD ve AB ülkelerinde endişeye neden oldu. Dijital yuanın doların yerini alacağı yönündeki açıklamalar ise ABD cephesinde büyük tepki topladı. Rusya de 2023 yılına kadar dijital para altyapısını kurmaya hazırlanıyor.

ABD'de dijital yuan paniği

 

Dijital para test eden Merkez bankalarına bir yenisi daha eklendi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)