BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporYeni başkan o mu olacak?----

Yeni başkan o mu olacak?

Yeni başkan o mu olacak?
31 Ağustos 2013 - 22:12 www.finansgundem.com

Aziz Yıldırım'dan boşalacak olan Fenerbahçe başkanlığı için bu isime odaklanıldı

Skyturk 360'a açıklamalarda bulunan Nihat Özdemir, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nin (CAS) Fenerbahçe ile ilgili aldığı kararı adil bulmadığını belirterek, şunları söyledi:
"CAS'ın almış olduğu bu kararı çok adil bulmuyorum. Haksız bir karar olarak görüyorum. Hepimizin bildiği gibi 2011-2012 sezonunda Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılma hakkı kazanmışken UEFA'nın TFF'ye yazdığı yazının neticesinde Fenerbahçe kazanmış olduğu bu hakkı o turnuvadan men edilerek kaybetti. UEFA Disiplin Kurulu bir karar verdi. Tahkim Kurulu da bunu onayladı. Ama bizim bir yıl Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılma hakkımız olmasına rağmen gitmememiz ve men edilmemizin herhangi bir şekilde sayılmaması gerçekten bize burada uygulanan en büyük haksızlıktır. CAS'ın bunu düzelteceğini tahmin ediyorum. Ben de Lozan'a gittim. Bu konuda gerekli savunmayı ve tanıklığımı yaptım. Ama buna rağmen UEFA'nın, CAS'ın bu şekilde bir karar üretmesini adil ve haklı bir karar olarak nitelendirmiyorum. Büyük Fenerbahçe camiasına büyük bir haksızlık yapıldığına inanıyorum. Onun için bununla ilgili gidilecek hukuki bir yol varsa Fenerbahçe'nin bunu takip etmesi gerektiğine inanıyorum."
Fenerbahçe Kulübü Başkanlığı'na aday olmayı şu an için düşünmediğini de açıklayan Nihat Özdemir, şu ifadeleri kullandı:
"CAS'ın bu kararından sonra Fenerbahçe Yönetim Kurulu olağanüstü seçimli bir kongre kararı aldı ve bu kongre 2 Kasım'da yapılacak. Fenerbahçe Başkanı Sayın Aziz Yıldırım ve yönetimin aldığı bu karar doğru bir karardır. Çünkü çok önemli bir CAS davasının neticesini Fenerbahçe camiası tartışmalıdır. Çünkü Fenerbahçe'nin gerçek sahipleri taraftarı olduğu kadar kongre üyeleridir. Acaba bu kararlar karşısında kongre üyelerimiz ne düşünüyor? Bundan sonraki takip edeceğimiz yolda neyi öneriyorlar? Bunun geniş bir ortamda uzunca tartışılması gerekli. Onun için alınan kongre kararı doğru bir karardır. Tabi Sayın Aziz Yıldırım'ın Fenerbahçe Başkanlığı'na aday olup olmadığı henüz belli değildir. Bu bir süreçtir. Önümüzde iki ay gibi iyi bir zaman var. Benim adaylığım söz konusu olunca da benim şu anda böyle bir düşüncem yok. Benim çok yoğun bir iş tempom var. Üzerimize almış olduğumuz çok büyük projeler var. Hepimizin bildiği gibi dünyanın üçüncü büyük havalimanını inşa ediyoruz. Ankara Garı'nı yapacağız. Tabi dağıtımlarda çok önemli iki bölgeyi aldık. Onu düzeltmeye özel sektör zihniyetiyle oraya hakim olmaya çalışıyoruz. Daha yaptığımız bir çok enerji yatırımı var. Onları takip ediyoruz. Onun için benim şu anda Fenerbahçe Başkanlığı'nı düşünmem söz konusu değil. Ama süreci hep beraber gözleyeceğiz. Fenerbahçe büyük bir camiadır. Hiçbir zaman sahipsiz kalmaz. Taraftarıyla, kongre üyesiyle gerçekten fedakar bir taraftarımız var. Çok önemli bir kongre üye yapımız var. Hiçbir takıma benzemeyen çok büyük özelliklerimiz var. Onun için bu sıkıntıları bu dertleri kolay atlatırız. Hiç önemli değil. 3 Temmuz'dan bu yana neredeyse 3 yıl geçti, Fenerbahçe'nin başına çok zorluklar, sıkıntılar geldi. Ama hepsini aşmasını bildik. Fenerbahçe büyük camiadır, bunu da atlatmasını bilir."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)