BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakYeni adı Demokrasi ve Özgürlükler Adası----

Yeni adı Demokrasi ve Özgürlükler Adası

Yeni adı Demokrasi ve Özgürlükler Adası
14 Aralık 2013 - 01:45 www.finansgundem.com

Yassıada'nın adını değiştiren karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi

27 Mayıs darbesi döneminde Demokrat Partililerin (DP) yargılandığı Yassıada'nın adı ''Demokrasi ve Özgürlükler Adası'' olarak değiştirildi.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Muammer Güler imzasıyla yayımlanıp yürürlüğe giren karara göre, İstanbul'un Adalar ilçesi sınırlarında bulunan Yassıada'nın ismi ''Demokrasi ve Özgürlükler Adası'' oldu.

İMAR PLANI DA DEĞİŞMİŞTİ

Yassıada'nın imar planındaki değişiklik de 19 Haziran 2013'te Çevre ve Şehircilik Bakanlığı imar planlarındaki değişiklik istemini onaylamıştı. Projede sosyal ve kültürel tesisler yer alacak. Terk edilmiş askeri binaların yer aldığı ada içerisinde, otel, tek katlı ahşap evler, kafe restoran, heliport alanı, park, açık hava müzesi, meydan, kütüphane, idari bina, kapalı müze, konferans salonu, seyir terası yapılabilecek.

Turizm ve kültürel tesis alanın da bir metresi toprak altında kalmak şartıyla en fazla iki bodrum kat iskan edilebilecek. Adanın doğal yapısını bozmayacak şekilde yapılacak tesisler arsa büyüklüğünün yüzde 65'ni geçmeyecek. İskele alanı olarak belirlenen yerde ise tekne yanaşma alanları ile bilgi edinme yeri inşa edilebilecek.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)