BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaYen 'güçlü yuan fiksingi' ile dolar karşısında sert düştü----

Yen 'güçlü yuan fiksingi' ile dolar karşısında sert düştü

Yen 'güçlü yuan fiksingi' ile dolar karşısında sert düştü
06 Ağustos 2019 - 10:41 www.finansgundem.com

Yen Çin Merkez Bankası'nın günlük referans kuru beklenenden daha güçlü bir seviyede belirlemesinin ardından dolar karşısında sert düştü

Yen, Çin'in günlük referans kuru analist beklentilerinden daha güçlü bir seviyede belirlemesinin ardından dolar karşısında yüzde 1'in üzerinde düşüş kaydetti. Çin Merkez Bankası'nın (PBOC) adımı kur savaşı endişelerini hafifletti. ABD Hazine tahvilleri ve altın da geriledi.

Japon Yeni Salı günkü işlemlerde G – 10 paralarının tamamı karşısında değer kaybetti. PBOC'nin adımı -piyasa tarafından- Washington ile yükselen tansiyonu düşürme girişimi olarak görülüyor.

ABD yuanın dolar karşısında kilit önemdeki 7 seviyesini aşması sonrasında Çin'i Pazartesi günü kur manipülatörü olarak ilan etti.

Tokyo'da GMO Corp. FX Prime idari direktörü Marito Ueda, “Çin, dolar/yen paritesinde kısa pozisyonların kapanmasını tetikleyerek ABD ile karşı karşıya gelmekten etkin bir şekilde kaçındı. Japonya Merkez Bankası (BoJ) tahvil alımlarını artırması da yen satışına katkı sağlıyor gibi görünüyor.” dedi.

Çin referans yuan kurunu 6.9683'te belirledi. Bloomberg anketine katılan uzmanların tahmini 6.9871 idi.

Dolar/yen paritesi yüzde 1.1 ile Mart 2018'den beri en güçlü yükselişini kaydederek 107.09'dan işlem gördü. Parite erken işlemlerde yüzde 0.4 düşmüştü.

BoJ Salı günü 500 milyar yenlik tahvil aldı. Banka 31 Temmuz'da gerçekleştirilen önceki düzenli işlemlerde 250 milyar yenlik alım yapmıştı

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)