BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYemin etmeyen Leyla Zana maaş alamıyor----

Yemin etmeyen Leyla Zana maaş alamıyor

Yemin etmeyen Leyla Zana maaş alamıyor
26 Ocak 2016 - 23:32 www.finansgundem.com

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, TBMM'nin 2016 Yılı Bütçesi görüşmelerinde milletvekillerinin soru ve eleştirilerini yanıtladı.

Kahraman, HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana'nın yemin etmediği için  kendisine herhangi bir maaş ödemesinin yapılmadığını ancak danışmanlarının  çalıştığını bildirdi.

Büyük devletlerin problemlerinin de büyük olacağını belirten Kahraman,  toplumsal kutuplaşmanın önlenmesi, birlik ve beraberliğin güçlenmesi gerektiğini  söyledi.

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu'nun soru önergelerinin neden  geri gönderildiğini sorduğunu, soru önergelerinde hüküm veren cümle bulunmaması  gerektiğini kaydeden Kahraman, "Görevde bulunduğum sürece Anayasa ve İçtüzüğe  göre haraket edeceğim" dedi.

Kahraman, CHP'li Erdoğdu'nun, soru önergesinde İçtüzüğe aykırı  cümleler olmadığını söyleyip konuşmasını bölmesi üzerine, "Beyefendi siz susamaz  mısınız? Böyle bir yeteneğiniz yok mu? İnsicamımı ve zamanımı bölmeyin"  karşılığını verdi.

Erdoğdu, "Soru önergelerini iade etmek suçtur" sözleri üzerine  Kahraman, "O size göre suçtur" diye konuştu.

Kahraman, TBMM Başkanı'nın denetim yetkisini yok edemeyeceğini  söyledi.

Türkiye'nin büyük bir tarihin mirasçısı olduğunu dile getiren  Kahraman, "Gündelik hesaplara bakmayalım. Ormanı görelim, ağaca bakmayalım. Biz  bir aileyiz. Bizler parmaklarız ama aynı bileğe bağlıyız. Hepimizin isteği  memleketimizin mutluluğu değil mi?" diye konuştu.

Zana'ya ödeme yapılmadı
Eski halkla ilişkiler binasını yeniden kullanılabilir hale  getireceklerini kaydeden Kahraman, yıkılan bahçe lokantasına da ihtiyaç  hissedildiğini bildiğini dile getirdi. Kahraman, eski halkla ilişkiler binasında  bir lokanta yapılacağını ve bunun bir bölümünün de eski milletvekillerine  ayrılacağını bildirdi.

Milletvekillerine dizüstü bilgisayar vereceklerini belirten Kahraman,  ihtiyacı olmayanların almayabileceğini ancak ihtiyacı olanların bulunduğunu  söyledi.

İsmail Kahraman, eski TBMM başkanlarına oda ve personel tahsis  edilmesiyle ilgili "Gereken hizmet gerektiği ölçüde verilmeli" değerlendirmesinde  bulundu.

Milletvekilleriyle ilgili kanunların mutabakatla çıkarılması  gerektiğini, bütün partilerin üyelerinin olduğu bir komisyonda çalışmaların  yapılabileceğini kaydeden Kahraman, "Geçen dönem getirilen milletvekili kanunu  teklifi çıkmalıydı, orada hiçbir mali hüküm yoktu. Onu yeniden harekete  geçirmeliyiz. Bir milletvekili kanunu yok, bu bir eksiklik. Biz milletvekili  kanunu çıkarmalıyız ama bunu bütün gruplarla birlikte çıkarmalıyız" diye konuştu.

Kahraman, HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana'nın yemin etmediği için  kendisine herhangi bir maaş ödemesinin yapılmadığını ancak danışmanlarının  çalıştığını bildirdi.

İnternetten ve mobil uygulamadan Genel Kurul çalışmaları sonuna kadar  yayınlandığını anımsatan Kahraman, sansür anlayışı olsa buralardan yayın  yapılmayacağını kaydetti.

İsmail Kahraman, misafirlerin Genel Kurul'un bulunduğu ana binaya  girişlerini engelleyecek şekilde bir düzenleme yapılabileceğini belirterek, "Bize  milletvekillerinin de destek olması lazım. 'Ben milletvekili ile birlikteyim'  diyerek araya karışan, kim olduğunu bilmediğimiz kişiler olabilir. Yemek için  ikramda bulunuyorlar ve Genel Kurul'a rahatlıkla ulaşabiliyorlar. Nitekim kürsüde  bir milletvekili arkadaşımızın gösterdiği bir bazuka, silah oldu. Bu çok mühim"  dedi.

Kahraman, sözlerini, "İnşallah kavgasız, gürültüsüz, kardeşane bir  dönem yaşayalım ve inşallah yeni bir anayasa yapalım" diyerek tamamladı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)