BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYemen'deki Husiler DSÖ'yü sağlık köprüsü kurmaya çağırdı----

Yemen'deki Husiler DSÖ'yü sağlık köprüsü kurmaya çağırdı

Yemen'deki Husiler DSÖ'yü sağlık köprüsü kurmaya çağırdı
07 Nisan 2022 - 04:00 www.finansgundem.com

Yemen'deki İran destekli Husiler, Dünya Sağlık Örgütü'ne, hastaların Sana Uluslararası Havalimanı'ndan tahliye edilmesi için bir hava sağlık köprüsü kurması çağrısında bulundu.

Husilere bağlı El-Mesire televizyonunun haberine göre, Husilerin Yüksek Tıp Komitesi Başkanı Mutahhar ed-Derviş, tahliye edilecek 30 bin hasta bulunduğunu açıkladı.

Çok sayıda hastanın seyahat ve tedavi masraflarını karşılayamadığını belirten Derviş, Dünya Sağlık Örgütü'ne (DSÖ) ülkede varılan ateşkesin olumlu atmosferinden de yararlanarak sağlık köprüsünü canlandırma çağırısı yaptı.

Başkent Sana'daki Uluslararası Havalimanı'na Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin uyguladığı uçuş yasağı daha önce de birkaç kez kaldırılmış, DSÖ'nün koordinasyonuyla kurulan sağlık köprüsüyle Ürdün'e iki hasta kafilesi nakledilmişti.

Yemen'de 2 ay süreli ateşkes

BM Yemen Özel Temsilcisi Hans Grundberg, 1 Nisan'da yaptığı açıklamada, Yemen hükümeti ve Husilerin hava, kara ve deniz operasyonlarını 2 ay boyunca durdurmayı kabul ettiğini duyurmuştu.

Yemen'de ateşkesin 2 Nisan'da yerel saatle 19.00'da başlayacağını aktaran Grundberg, tarafların, akaryakıt gemilerinin Hudeyde limanlarına girmesi ve Sana Havalimanı'ndan bölgede önceden belirlenmiş noktalara ticari uçuşlar yapılması konusunda da anlaştığını belirtmişti.

Yemen'deki İran destekli Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde bulunduruyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

Suudi Arabistan: Husilerin saldırıları uluslararası normların ihlalidir

 

Yemen'de elektrik kesintisi uyarısı

 

Suudi Arabistan'dan Yemen'e 60 bin ton akaryakıt yardımı

 

Yemen'de ateşkes ihlal edildi iddiası

 

Yemen'de ateşkes başladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)