BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYemen'de El-Kaide saldırısı: 15 ölü----

Yemen'de El-Kaide saldırısı: 15 ölü

Yemen'de El-Kaide saldırısı: 15 ölü
06 Eylül 2022 - 15:23 www.finansgundem.com

Yemen'in güneyindeki Ebyen'de terör örgütü El-Kaide'nin düzenlediği saldırıda, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) destekli Güney Geçiş Konseyi'ne (GGK) bağlı Hizam Emni güçlerinden bir komutanın da aralarında olduğu 15 kişi öldü.

Hizam Emni güçlerinin Twitter hesabından, El Kaide unsurlarının Ebyen'in Ahvar ilçesinde Hizam Emni'ye ait güvenlik noktasına silahlı saldırı düzenlediği bildirildi. Hizam Emni güçlerinin saldırıya karşılık verdiği ifade edilen açıklamada, çıkan çatışmada Hizam Emni güçlerinden Terörle Mücadele 1. Tugayındaki 1. Tabur Komutanı Yasir Şai ile beraberindeki birkaç kişinin öldüğü, güvenlik noktasındaki çok sayıdaki personelin yaralandığı kaydedildi.

7 El-Kaide üyesi öldürüldü

Komutan dışında ölen ve yaralananların sayısına ilişkin bilgi verilmeyen açıklamada ayrıca El Kaide örgütünden de 6 militanın öldüğü söylendi. Hizam Emni güçlerinin, çevredeki dağlık bölgelere kaçan terör unsurlarından bazılarını yakaladığı açıklandı.

Ahvar Hastanesi Genel Müdürü Ahmed el-Medahdah ise komutanın da aralarında olduğu Hizam Emni güçlerinden ölenlerin sayısının 15'e yükseldiğini duyurdu. Medahdah, El Kaide örgütünden de 7 teröristin öldüğünü söyledi.

Ebyen'de terör saldırıları

Ebyen ilinde askeri karargahlar ve güvenlik noktaları sık sık saldırılara maruz kalıyor. Bu saldırılardan genellikle Ebyen'in merkezi Zencibar'ın doğusundaki Ahvar ve El-Mahfed ilçelerine yakın dağlık bölgelerde faaliyet gösterdiği bildirilen El Kaide sorumlu tutuluyor.

Yemen'nin kuzeyine yıldırım düştü, 13 kişi hayatını kaybetti

 

BM'den Yemen'e 44 milyon dolarlık insani yardım

 

Yemen hükümeti: Husilerin ateşkes süresince düzenlediği saldırılarda 187 kişi öldü

 

Yemen'de selin bilançosu: 77 ölü

 

Yemen: Son 24 saatte 6 sivil hayatını kaybetti

 

Yemen ordusu: Husiler ateşkesi ihlal ediyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)