BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYemen'de çatışmalar şiddetlenerek devam ediyor----

Yemen'de çatışmalar şiddetlenerek devam ediyor

Yemen'de çatışmalar şiddetlenerek devam ediyor
03 Ekim 2022 - 15:53 www.finansgundem.com

Yemen'de Dali ve Taiz kentlerindeki cephelerde, hükümet güçleri ile İran destekli Husiler arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Yemen'de hükümet güçleri ile İran destekli Husiler arasındaki çatışmaların şiddetlenerek devam ettiği bildirildi.

Taiz'deki Ordu Komutanlığı Sözcü Yardımcısı Albay Abdulbasit el-Bahr, Husilerin, Taiz'in çeşitli bölgelerinde bulunan orduya ait mevzileri topçu, orta ve ağır silahlar ile havan toplarıyla hedef aldığını kaydetti. Husi milislerinin, Taiz'deki bazı bölgelere sızmaya çalıştığını söyleyen Bahr, ordu güçlerinin saldırıyı püskürterek Husilere ağır kayıplar verdirdiğini bildirdi.

Hükümet: Husiler şantaj yapıyor

Başkanlık Konseyi Üyesi Abdullah el-Alimi, ateşkesin uzatılması çabalarının başarısızlığa uğramasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Husilerin, insani ateşkesi bir şantaj fırsatı ve siyasi savaş olarak gördüklerini dile getiren Alimi, "Darbeci Husi milisler, İran'ın çıkarlarını Yemen halkının çıkarlarının önüne aldılar" diye konuştu.

Yemen resmi haber ajansına konuşan Alimi, şunları söyledi:

Husi milislerin barışa ortak olmaktan çok uzakta oldukları tüm dünya tarafından anlaşıldı. Ateşkes, kendi kontrolleri altındaki bölgelerde bulunan memurların maaşlarının ödenmesi, yolların açılması, Sana havaalanından uçuşların artırılması ve petrol akışının sağlanması gibi konuları garanti etmesine rağmen, güç sarhoşluğu ve birçok yalanın zorlamasıyla Husiler tarafından reddediliyor.

'Husilere karşı daha açık ve ciddi tavır alınmalı'

Abdullah el-Alimi, hükümetin, barış imkanlarının sağlanması ve ateşkesin devamı için geniş çaplı fedakarlıklarda bulunduğuna ve Birleşmiş Milletler temsilcisinin hükümetin endişelerini göz ardı etmesine rağmen teklifini kabul ettiğine dikkati çekti.

Uluslararası topluma seslenen Alimi, Husilere karşı daha açık ve ciddi tavır alınması çağrısında bulundu.

Başkanlık Konseyi Üyesi Tarık Abdullah Salih ise Twitter'dan, "Elimiz tetikteyken barışa çağrı yapıyoruz" açıklamasını yaptı.

Yemen'deki İran destekli Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde bulunduruyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten itibaren Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

Ne olmuştu?

Birleşmiş Milletler Yemen Özel Temsilcisi Hans Grundberg, 2 Nisan'da Yemen hükümeti ve Husilerin hava, kara ve deniz operasyonlarını 2 ay boyunca durdurmayı kabul ettiğini duyurmuş, ateşkes daha sonra iki defa uzatılmıştı.

Yemen hükümeti ve Husilerin kabul ettiği ateşkes metnine göre, 6 aydır devam eden ateşkesin süresi 2 Ekim'de yerel saatle 19.00'da sona ermişti. Yerel kaynaklar, dün ateşkesin sona ermesiyle Marib ve Taiz ile diğer bazı bölgelerdeki cephelerde hükümet güçleri ile İran destekli Husiler arasında şiddetli çatışmalar çıktığını aktarmıştı.

Yemen'de 6 aylık ateşkes bitti

 

BM, Yemen'deki ateşkesin uzatılmasını istedi

 

Blinken, Yemen Cumhurbaşkanlığı Liderlik Konseyi Başkanı el-Alimi ile görüştü

 

Yemen'de El-Kaide saldırısı: 15 ölü

 

Yemen'nin kuzeyine yıldırım düştü, 13 kişi hayatını kaybetti

 

BM'den Yemen'e 44 milyon dolarlık insani yardım

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)