BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYemen ordusu: Husiler ateşkesi ihlal ediyor----

Yemen ordusu: Husiler ateşkesi ihlal ediyor

Yemen ordusu: Husiler ateşkesi ihlal ediyor
23 Temmuz 2022 - 00:28 www.finansgundem.com

Yemen ordusu, İran destekli Husilerin yürürlükteki ateşkesi hiçe sayarak iki günde düzenlediği saldırılarda 12 askerin öldüğünü, 19 askerin yaralandığını duyurdu.

Yemen ordusu, İran destekli Husilerin yürürlükteki ateşkesi ihlal ederek son iki günde düzenlediği saldırılarda 12 askerin öldüğünü, 19 askerin yaralandığını duyurdu.
Yemen Silahlı Kuvvetleri Basın Merkezinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Husiler son 2 günde, Hudeyde, Taiz, Dali, Sada, Hacce, Cevf ve Marib kentlerinde ateşkesi 277 kez ihlal etti.

Husi milislerin söz konusu saldırılarında 12 Yemen askerinin öldüğü, 19'unun yaralandığı bilgisi verildi.

İran destekli Husilerin, Dali kentinde Yemen ordusuna ait bir merkeze sızma girişimi başta olmak üzere çeşitli bölgelerde orduya ait mevzilere orta, ağır silahlar ve insansız hava araçlarıyla (İHA) saldırılar düzenlemek suretiyle ateşkesi ihlal ettiği aktarıldı.

Husilerden ise konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.


Yemen'deki iç savaş ve ateşkes süreci


Yemen'deki Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde bulunduruyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten itibaren Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

Yemen hükümeti ve Husiler, Birleşmiş Milletlerin (BM) girişimiyle 2 Nisan'dan itibaren iki ay boyunca hava, kara ve deniz operasyonlarını durdurmayı kabul etmişti.

BM Özel Temsilcisi Hans Grundberg, 2 Haziran'da Yemen'deki tarafların ateşkesin iki ay daha uzatılmasını kabul ettiğini açıklamıştı.

BM: Yemen'de ateşkesi uzatmak için çatışmanın taraflarıyla görüşülüyor

Yemen'de silah deposunda patlama: Ölü ve yaralılar var

Suudi Arabistan'dan Yemen'e 600 milyon dolarlık destek

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)