BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYemen hükümeti: Husilerin ateşkes süresince düzenlediği saldırılarda 187 kişi öldü----

Yemen hükümeti: Husilerin ateşkes süresince düzenlediği saldırılarda 187 kişi öldü

Yemen hükümeti: Husilerin ateşkes süresince düzenlediği saldırılarda 187 kişi öldü
16 Ağustos 2022 - 06:36 www.finansgundem.com

Yemen hükümeti, 2 Nisan'dan bu yana devam eden ateşkes süresince İran destekli Husi milislerin düzenlediği saldırılarda 187 kişinin yaşamını yitirdiğini, 910 kişinin yaralandığını duyurdu.

Yemen resmi haber ajansı SABA'ya göre, Yemen'in Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Abdullah es-Sadi, BM Güvenlik Konseyi (BMGK) oturumunda ülkede yaşanan gelişmelere dair bilgi verdi.

İran destekli Husileri, BM himayesinde 4 ayı aşkın süredir devam eden ateşkesi sürekli ihlal etmekle suçlayan Sadi, "Husilerin günlük ihlalleri 50'ye ulaşmış durumda. Ateşkesin başladığı günden bu yana Husilerin saldırılarında 187 kişi öldü, 910 kişi yaralandı." dedi.

Hükümet olarak insani ateşkesin tüm maddeleriyle hedeflerine ulaşmasından yana olduklarını ifade eden Sadi, yürürlükteki ateşkesin kapsamlı hale dönüştürülerek çatışmaların sonlandırılmasıyla halkın acılarının hafifletilmesini istediklerini söyledi.

Sadi, Husileri ateşkesin hedeflerine ulaşmasını engellemekle suçladı ve uluslararası topluma Husilere karşı yaklaşımını yeniden gözden geçirme çağrısında bulundu.

Öte yandan BM Yemen Özel Temsilcisi Hans Grundberg, Yemen'de daha kapsamlı bir ateşkes anlaşması için müzakerelerin yapıldığına işaret etti.

Yemen ordusu: Husiler ateşkesi ihlal ediyor

Yemen: Son 24 saatte 6 sivil hayatını kaybetti

BM: Yemen'de ateşkesi uzatmak için çatışmanın taraflarıyla görüşülüyor

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)