BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaYellen'ın konuşmasıyla yükselen dolar Senato kararıyla düşüşe geçti----

Yellen'ın konuşmasıyla yükselen dolar Senato kararıyla düşüşe geçti

Yellen'ın konuşmasıyla yükselen dolar Senato kararıyla düşüşe geçti
27 Haziran 2017 - 21:51 www.finansgundem.com

Fed Başkanı Janet Yellen'ın, "Finansal kriz beklemiyoruz" sözleri üzerine euro karşısında değer kazanmaya başlayan ve 3.52 TL'nin üzerinde seyreden dolar, sağlık sistemi tasarısının oylanmasını iptaliyle yönünü aşağı çevirdi

Janet Yellen'ın konuşmasının "Finansal krizi beklenmiyor" açıklaması doların yönünü yukarı çevirdi. Euro karşısında değer kazanmaya başlayan dolar, yurt dışı piyasalarda da 3.50 TL ile başladığı günde bu açıklamayla 3.52 bandında seyretti. 

Dolar 10 ayın en düşük seviyesine geriledi

Ancak dolara Yellen ile gelen olumlu hava, ABD Senatosu'ndan yapılan açıklamayla tersine döndü. ABD Senatosu’nun Beyaz Saray’ın baskısına rağmen yeni sağlık reform yasa tasarısını oylamaması, döviz piyasalarında dalgalanmalara yol açtı. ABD doları, erteleme kararının ardından avro karşısında Ağustos 2016’dan bu yana en düşük seviyesine gerilerken, New York borsası da düşüşle kapandı.

Analistler, eski Başkan Barack Obama’nın imzasını taşıyan mevcut sağlık sistemini iptal etmek için yaklaşık 7 yıldır uğraşan Cumhuriyetçilerin, geçen yıl yapılan seçimlerde hem Kongrenin hem Beyaz Saray’ın kontrolünü ele geçirmelerine rağmen hala sonuca ulaşamamalarının yeni yönetime ilişkin iyimser beklentileri zayıflattığına işaret ediyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mahallenin Delisi28 Haziran 2017 00:05

    El oğlu diliyle zengin oluyor...Yaptım, yapacağım, yapabilirim...Spek de fırsatı kaçırmıyor...KAPİTALİZM ve KÜRESELLEŞME hikayesi.