BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaYellen'den volatilite uyarısı----

Yellen'den volatilite uyarısı

Yellen'den volatilite uyarısı
07 Kasım 2014 - 18:42 www.finansgundem.com

ABD Merkez Bankası Fed Başkanı Janet Yellen, para politikasındaki normalleşmenin finansal volatiliteyi artırabileceğini ifade etti.

Fransa Merkez Bankası'nın düzenlediği 'Merkez Bankacılığı'nın Yol Haritası' adlı sempozyumda bir konuşma yapan Fed Başkanı Yellen, makroekonomi politikalarının geleceği hakkında ipuçları verdi.

Finans krizinin öncesi, sonrası ve merkez bankalarının bu zorluklarla mücadele ederken kullandığı politikaların bir değerlendirmesini yapan Yellen, kriz öncesi gelişmiş ekonomilerin potansiyellerine yakın bir görünüm verdiğini belirtti.

Gelişmiş ülkelerde merkez bankalarının krize hızlı ve sert tepkiler verdiğini ifade eden Yellen, toparlanma sürecinin merkez bankalarının istediğinden daha uzun sürdüğünü sözlerine ekledi.

Krizlerden çıkarılması gereken derslere de değinen Fed Başkanı, öncelikle merkez bankalarının uzun vadeli sıkıntılara çare bulmaları ve mali dengelerini geliştirmeleri gerektiğini söyledi.

Konuşmasının son kısmında gelişmiş ekonomiler için hali hazırdaki makroekonomi politikalarının genellikle 'sıradışı teşvik ve daralmaya yönelik mali politikalardan oluştuğunun altını çizdi.

Büyüme, istihdam ve fiyatlar üzerinde baskı yapan etmenlerin çokluğu nedeniyle durumun ideal olmadığını dile getiren Yellen, para politikasında normalleşmenin ülkeden ülkeye göre farklılık göstereceğini ve normalleşmenin finansal volatiliteyi artırabileceğini belirtti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)