BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaYellen'den Trump'a sitem----

Yellen'den Trump'a sitem

Yellen'den Trump'a sitem
05 Şubat 2018 - 10:13 www.finansgundem.com

Fed başkanlığına veda eden Yellen, ABD Başkanı Trump'ın kendisini ikinci bir dönem için seçmemesinden hayal kırıklığına uğradığını belirtti.

Fed'in görev süresi sona eren ilk kadın başkanı Janet Yellen, ABD Başkanı Donald Trump'ın kendisini ikinci bir dönem için seçmemesinden dolayı hayal kırıklığına uğradığını söyledi.

CBS kanalına konuşan Yellen, Fed başkanlarının genelde ikinci dönemde de görevi sürdürdüğünü hatırlatarak, "Yeni bir dönemde de görevi sürdürmek istediğimi açıkça ortaya koydum, ve evet, bu konuda hayal kırıklığı yaşadım" dedi.

Yellen, bugün görevi devralacak yeni Fed Başkanı Jerome Powell'ı desteklediğini de ifade etti.

Yellen, güçlü ekonomik büyüme, hızlı ücret artışları ve istihdam piyasasında sıkılaşma nedeniyle Fed'in büyük ihtimalle faiz oranlarını yavaş yavaş artıracağını da sözlerine ekledi. Yellen, "Ekonomi sağlıklı, sağlam bir hızla büyüyor. Fed faiz oranlarında kademeli bir artırım yolunda ve şartlar bu şekilde devam ederse uzun vadeli faizlerin yukarı gitmesini bekleyebiliriz" diye konuştu.

Eski ABD Başkanı Barack Obama tarafında Fed başkanlığına atanan Yellen'ın, Trump tarafından ikinci dönemde aday gösterilmemesi "sürpriz bir karar" olarak nitelenmişti. Trump'ın aday gösterdiği Powell'ın ise Fed'de önceki dönemin politikalarını büyük oranda sürdürmesi bekleniyor.

Yellen, Brookings Enstitüsü'nde çalışacak

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)