BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaYellen'den flaş faiz artırımı açıklaması----

Yellen'den flaş faiz artırımı açıklaması

Yellen'den flaş faiz artırımı açıklaması
03 Mart 2017 - 21:45 www.finansgundem.com

Fed Başkanı Janet Yellen, ekonomi beklendiği gibi giderse Mart ayında faizleri artırmanın uygun olacağını bildirdi.

ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Janet Yellen, mart ayı içinde faiz artırımına gidilebileceğinin sinyallerini verdi. Kur, Fed Başkanı Yellen'ın açıklamalarının ardından 3.72 TL'deki durumunu bir süre sürdürdükten sonra saat 22.00 itibariyle 3.7149 TL seviyesine geriledi.

Fed Başkanı Janet Yellen, koşulların değişmesi olasılığına karşı durumu düzeltmek için yeterli kıpırdama alanı bırakırken, önümüzdeki ekonomik gelişmelerin 14-15 Mart Federal Açık Piyasa Komitesi toplantısının önemli bir parçası olacağını söyledi.

Yellen, Chicago’da yaptığı açıklamada, ‘Ekonomik veriler beklendiği gibi gelmeyi sürdürürse, şu anda federal fon oranını kademeli olarak artırmanın uygun olacağını düşünüyoruz. İstihdamın ve enflasyonun beklentilerimiz doğrultusunda gelişmeye devam edip etmediğini değerlendirecek ve bu durumda federal fon oranının daha fazla ayarlanması uygun olacaktır’ dedi.

ENFLASYON BEKLENTİNİN ALTINDA
Yellen, gıda ve enerji fiyatları hariç olmak üzere, çekirdek enflasyonun FED’in hedefi olan yüzde 2’nin hemen altında, yüzde 1,7 seviyesinde olduğunu, istihdamın da istikrarını koruduğunu belirtti.

Yellen’in açıklamalarının ardından devlet tahvil getirileri artarken, hisse senetleri düşüş yaşadı.

Fed Başkan Yardımcısı Stanley Fischer ise yaptığı konuşmada faiz oranlarına dair herhangi bir yorum yapmaktan kaçınarak Janet Yellen'ın verdiği kararlarda genellikle FOMC yetkililerinin görüşlerini göz ardı etmediğini bildirdi.

DOLAR NASIL TEPKİ VERDİ?
Dün 3.65 seviyesinden hızlı yükselişle 3.73'e kadar çıkarak Türk Lirası karşısında yüzde 2 oranında değer kazanan dolar, bugün sabah saatlerinde enflasyon verileri açıklanmadan önce 3.71 seviyelerini görmüştü. Dolar/TL kuru enflasyon verilerinin beklentilerin üzerinde gelmesiyle yükselişini hızlandırarak 3.7460 seviyesine kadar çıkmış ardından 3.7240 seviyesine gevşemişti. Kur, Fed Başkanı Yellen'ın açıklamalarının ardından 3.72'deki durumunu bir süre sürdürdükten sonra saat 22.00 itibariyle 3.7149 seviyesine geriledi.

Güne 3.91 seviyesinde başlayan ve gün içinde en yüksek 3.9416 seviyesine kadar çıkan euro/TL kuru ise saat 22.00 itibariyle 3.9329 seviyesinden işlem görmeye devam ediyor. Yellen'ın konuşmasından önce 1.0563 seviyesini test eden euro/dolar paritesi ise konuşma sonrasında tepkisiz kalarak 1.0592 seviyesinde seyretti.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)