BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYellen'dan İrlandalı mevkidaşına 'vergi' uyarısı----

Yellen'dan İrlandalı mevkidaşına 'vergi' uyarısı

Yellen'dan İrlandalı mevkidaşına 'vergi' uyarısı
23 Eylül 2021 - 08:54 www.finansgundem.com

ABD Hazine Bakanı Yellen, İrlanda Maliye Bakanı'ndan global vergi anlaşmasını kabul etmesini istedi

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, İrlanda Maliye Bakanı Paschal Donohoe'den kurumlar vergisinde dibe doğru yarışı sona erdirecek olan global vergi anlaşmasını kabul etmesini istedi.

Yellen ve Avrupa Birliği'nden gelen baskılara karşın İrlanda, hali hazırda yüzde 12,5 olan kurumlar vergisi oranının global anlaşma ile en az yüzde 15 seviyesine yükselmesini kabul etmiyor.

ABD Hazine Bakanlığı'nın açıklamasına göre, Yellen, İrlanda Maliye Bakanı Donohoe ile telefon görüşmesinde İrlanda'nın OECD vergi reformu görüşmelerine yapıcı katılımından memnuniyetini de ifade etti. İki bakan, konu üzerinde ykın iletişimin devam ettirilmesi konusunda anlaştılar."

Donohoe, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, İrlanda'nın OECD vergi anlaşmasına katılmakta "hala biraz uzak" olduğunu ifade etmiş ve öncelikle ABD Kongresi'nin Biden yönetiminin önerdiği vergi artırımını kasum edip etmeyeceğini görmek istediklerini söylemişti.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde vergi düzenlemesi toplantısı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)