BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYellen: Virüs salgını zincirleme etki yaratır----

Yellen: Virüs salgını zincirleme etki yaratır

Yellen: Virüs salgını zincirleme etki yaratır
27 Şubat 2020 - 13:26 www.finansgundem.com

Fed'in eski Başkanı Janet Yellen, korona virüsün Avrupa üzerinde kuvvetli etkisinin olabileceğini ve ABD ekonomisini resesyona doğru sürükleyebileceğini söyledi

Korona virüsün ne denli hızlı yayıldığına bağlı olarak, ekonomik etkinin Avrupa üzerinde kuvvetli olabileceğini ve ABD ekonomisini resesyona doğru sürükleyebileceğini söyledi.

Yellen, Çarşamba günü Michigan'da katıldığı bir etkinlikte yaptığı konuşmada, "Avrupa üzerinde önemli bir etkisi olabilir ve bunun ABD ekonomisini resesyona sokma olasılığı var," dedi ve "Eğer virüsün ABD ekonomisi üzerinde kaydadeğer bir etkisi olmazsa, resesyon ihtimali daha düşük olur. Bu olmadan önce oldukça sağlam bir görünüme sahiptik ve bazı riskler var. Ancak temel olarak ABD görünümünün oldukça iyi olduğunu düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Yellen, küresel ekonominin zayıf olduğunu, ancak virüs darbesi öncesi toparlanmaya başladığını söyledi. Çin'de ortaya çıkan salgından dolayı fabrikaların kapanması tedarik zinciri üzerinde etkili olacak ve insanların karantina altında olması ya da seyahatlerin kısıtlanmasından dolayı tüketimde düşüşe sebep olacak.

Yellen, Clinton Township, Michigan'da Brookings Institution tarafından düzenlenen bir etkinlikte yaptığı konuşmada ayrıca ABD 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizinin bu hafta rekor düşük seviyeye inmesini de değerlendirdi. Faizler, yayılmakta olan koronavirüsün küresel finans piyasalarını sarsmasından kaynaklanan korkularla sert düştü.

Yellen, "Piyasa katılımcıları Fed'den bir miktar destek sağlamasını bekleyecek," dedi ve "Gelişmiş ülkelerin çoğunda, faizler gerçekten düşük ve ABD'de çok düşük, ancak gelişmiş ülkelerin büyük bölümünden yüksek. Ve Fed'in biraz alanı var. Bu bir çare değil. Ancak tüketici harcamalarına biraz destek sağlayacak ve ABD ekonomisini ve finans piyasalarını destekleyecek. Ve elbette, eğer durum çok ciddiye giderse, maliye politikası da daha aktif bir rol oynayabilir" şeklinde görüş bildirdi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)