BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYellen: Üretim artışı, korumacılık benzeri adımlar gerektirebilir----

Yellen: Üretim artışı, korumacılık benzeri adımlar gerektirebilir

Yellen: Üretim artışı, korumacılık benzeri adımlar gerektirebilir
07 Aralık 2021 - 17:15 www.finansgundem.com

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen ABD’nin arz zincirinde yurt dışına olan bağımlılığının kırılganlığa neden olduğunu, milli güvenlik ve ekonomiyi korumak açısından kritik önemdeki ürünlerin içeride de üretilmesi gerektiğini belirtti

Financial Times’ın düzenlediği bir sanal konferansta konuşan Yellen “insanların korumacılık olarak tanımladığı politikalar, yurt içinde uygun teşviklerle üretim yapmak için gerekli olacak. Elbette tedarik zinciri sıkıntılarını gidermek için müttefiklerimiz ve ortaklarımızla çalışmak istiyoruz. Herşeyin ABD’de üretilmesi değil ancak bazı durumlarda çözüm bu olabilir” değerlendirmesini yaptı.

Bloomberght 'in haberine göre, pandemi, elektronikten otomotive kadar birçok sektörde çip krizi gibi arz sıkıntılarına neden oldu. Bunun sonucunda tüketiciler de yüksek fiyat artışlarıyla karşı karşıya kaldı. Yellen birçok üründe yaşanan arz sıkıntılarının çözülmesinin birkaç yıl sürebileceğini söyledi.

Yellen ayrıca enflasyondaki yükselişin büyük oranda pandemiye bağlı tedarik zincirindeki sıkıntılardan kaynaklandığı ve virüs kontrol altına alınınca enflasyonun da düşeceği görüşünü yineledi. Yellen konuşmasında ekonominin ve istihdam piyasasının güçlü olduğuna da vurgu yaptı.

Yellen'dan dijital dolar yorumu

 

Yellen: Enflasyonda 'geçici' kelimesi artık kullanılmamalı

 

Yellen'dan borç limiti için yeni uyarı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)