BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiYellen: Tüm resesyonlar birbirinin aynı değildir----

Yellen: Tüm resesyonlar birbirinin aynı değildir

Yellen: Tüm resesyonlar birbirinin aynı değildir
22 Haziran 2022 - 11:43 www.finansgundem.com

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, tüm resesyonların birbirinin aynı olmadığını söyledi.

Güney Dakota ziyaretinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yellen, resesyonu nasıl ölçtüklerine yönelik soruya, iki çeyrek üst üste negatif büyümenin bir resesyonu işaret etmek için güzel bir kural olduğu cevabını verdi. Ancak Yellen, "Tüm resesyonlar aynı değil" diye konuştu

"Derin resesyonlar var. Sığı resesyonlar var. Hızlı toparlanma gösteren resesyonlar var. İşsizlik oranının hafif şekilde artıran resesyonlar var" diye konuşan Yellen, Fed'in agresif faiz artırımlarına rağmen bir resesyona girilmesinin kaçınılmaz olmadığını belirtti.

Ekonomistlerin çoğunun resesyon öngörmediklerine inandığını ifade eden Yellen, "Çok sıkı bir iş gücü piyasasına sahibiz. Ücretler oldukça hızlı arttı, ancak insanların iş gücüne katılmaya başladıklarını görüyoruz. Bu iş gücü piyasasında sıkışıklığı azaltabilir ve enflasyonist baskının aşağı gelmesine yardım edebilir" dedi.

Gözler Powell'da

Bugün, Fed Başkanı Powell'ın Senato'ya sunacağı para politikası raporu ve Fed'in gelecek dönemdeki yol haritasına ilişkin sözle yönlendirmelerinin piyasalarda oynaklığı artırması bekleniyor.

Fed yetkililerinin devam eden şahin açıklamalarının hala agresif bir tonda olması bankanın gelecek dönem atacağı adımların ülke ekonomisini resesyon sokabileceği endişesini güçlendiriyor.

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda gelecek toplantıda Fed'in politika faizini 75 baz puan artıracağına neredeyse kesin gözüyle bakılırken, eylül toplantısında da 75 baz puanlık artış ihtimali yüzde 46 seviyesinde bulunuyor.

Küresel borsalardaki yükseliş kısa ömürlü

 

Barkin: Fed ne gerekiyorsa yapacak

 

Küresel resesyon riski yüzde 50'ye yaklaştı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)