BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaYellen piyasaları faiz artışına hazırlıyor----

Yellen piyasaları faiz artışına hazırlıyor

Yellen piyasaları faiz artışına hazırlıyor
08 Kasım 2014 - 15:43 www.finansgundem.com

Fed Başkanı Janet Yellen ve meslektaşları altı yıl aradan sonra ilk faiz artışına piyasaları hazırlıyor.

Cuma günü Paris’te yaptıkları konuşmada Yellen ve New York Fed Başkanı William Dudley faizlerin yukarı çıkma eğiliminde olduğunu söylerken Dudley, faiz artışının muhtemelen gelecek yıl olacağını ifade etti.

Yellen konuşmasında, “Finansal krizle birlikte gelen zorlukların azaldığına inanmaya devam ediyorum. İstihdam, ekonomik aktivite ve enflasyon oranları normale döndükçe para politikası da sonuçta normalleşecek. Ancak yerel şartlara bağlı olarak iyileşme de görülen farklılıklar nedeniyle normalleşme de ülke genelinde farklı zamanlarda ve hızlarda olacak.” dedi.

Dudley konuşmasına faizlerini muhtemelen daha da yükseleceğini söyleyerek başladı.

Aynı konferansta konuşan Dudley, “Eğer her şey tahminlerimize göre gidere ABD ekonomisi Fed’in maksimum sürdürülebilir istihdam ve yüzde 2 enflasyon hedefine ilerlemeye devam edecek. Fed muhtemelen federal fon oranını gelecek yıl içerisinde yükseltecek” dedi.

Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester da CNBC televizyonuna yaptığı açıklamada kendisinin de faiz artışı beklediğini söyledi.

Fed fon vadelilerinin inceleyen CME Group’a göre piyasa Eylül ayında ilk Faiz artışının olma ihtimalini yüzde 59 olarak görüyor.

Yine hem Yellen hem de Dudley’den gelen bir mesaj piyasaların türbülans içerisine girse de Fed’in buna hazırlıklı olduğu.

Dudley, “Şüphesiz ki yol üzerinde daha da tümsek çıkacak karşımıza. Geçen ay gördüğümüz dalgalanmalar bunun bir kanıtı” dedi.

Yellen ise “Bu normalleşme finansal volatilitede biraz artış meydana getirebilir” ifadesini kullandı.

Mester ise Cuma günü açıklanan istihdam rakamları ile ilgili olarak işsizlik oranının yüzde 5,8’e düşmesinin “iyi bir rakam” olduğunu ifade etti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)