BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaYellen piyasalarda panik yaratan sözüne düzeltme yaptı----

Yellen piyasalarda panik yaratan sözüne düzeltme yaptı

Yellen piyasalarda panik yaratan sözüne düzeltme yaptı
05 Mayıs 2021 - 00:37 www.finansgundem.com

ABD Hazine Bakanı Yellen, "faiz oranlarının artması gerekebilir" şeklindeki açıklamasının piyasalarda panik yaratması üzerine saatler sonra yeni bir açıklama yaptı. Yellen, faiz artırımının öngördüğü ya da önerdiği bir şey olmadığını söyledi

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, günün erken saatlerinde The Atlantic tarafından düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, hükümet harcamaları nedeniyle ekonominin "aşırı ısınmasını" önlemek için faiz oranlarının biraz artması gerekebileceğini söyledi. Bu açıklaması piyasalar tarafından  "Faizler yükseliyor" şeklinde değerlendirilmesi ve panik yaşanması üzerine konuyla ilgili yeni bir açıklama yapma ihtiyacı duydu. 

İlk etkinlikten saatler sonra The Wall Street Journal tarafından düzenlenen bir başka etkinliğe katılan Yellen, burada yaptığı konuşmada, faiz artırımına ilişki sözlerine açıklama getirdi.

Hükümet harcamaları nedeniyle ekonominin "aşırı ısınmasını" önlemek için Faiz oranlarının biraz artması gerekebileceğine ilişkin değerlendirmelerine işaret eden Yellen, "Bu öngördüğüm ya da önerdiğim bir şey değil." dedi.

ABD ekonomisi için enflasyonun bir sorun olacağını düşünmediğini belirten Yellen, olsa bile Fed'in bununla baş edebilecek araçları olduğunu aktardı.

ABD Hazine Bakanı Yellen'den 'faiz artırımı' açıklaması

 

New York borsası karışık seyirle günü kapadı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)