BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaYellen, kripto para piyasasını sarstı----

Yellen, kripto para piyasasını sarstı

Yellen, kripto para piyasasını sarstı
20 Ocak 2021 - 16:51 www.finansgundem.com

ABD'nin bugün koltuğu devralacak başkanı Joe Biden'ın hazine bakanı olarak atadığı eski Fed Başkanı Yellen, dünkü konuşmasında kripto paraların "genellikle yasa dışı finansman için kullanıldığını" söyledi.

Yellen'ın piyasalar tarafıından heyecanla beklenen dün akşam ki konuşmasında kripto paralar konusunda endişeli olduğunu belirterek, yasa dışı finansmanda kullanıldığını bellirtmesiyle piyasada düşüşler görüldü.

Ether (ETH) fiyatı salı günü parabolik bir yükseliş yaşayarak tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 1.428 dolara kadar yükseldi. 

Bu yükseliş teknik bir durum olsa da, Ethereum ağının esasları da iyileşme gösteriyor. ETH 2.0'a kilitlenen Ether değeri, güncellemenin başlatılmasından bir ay geçmeden 3,8 milyar dolara ulaştı.

Ether'in hızlı yükselişi profesyonel yatırımcıların ilgisini çekmiş olsa da, Cointelegraph analisti Marcel Pechman aynı zamanda kısa pozisyon sayısında da büyük bir artış görüldüğü konusunda uyarıyor.

Ether’in rekor kırmasının Bitcoin fiyatı üzerinde pek bir etkisi olmadı. Görünüşe göre ABD Merkez Bankası Eski Başkanı Janet Yellen'ın kripto paralara ilişkin yorumları, geçtiğimiz gece piyasada genel anlamda olumsuz bir etki yarattı.

ABD'nin bugün koltuğu devralacak başkanı Joe Biden'ın hazine bakanı olarak atadığı Yellen, kripto paraların "genellikle yasa dışı finansman için kullanıldığını" söyledi.

YÜKSELİŞ BEKLEYENLER VAR

Geçtiğimiz gece yaşanan küçük düzeltmeye rağmen kurumsal yatırımcılar, hala Bitcoin'in uzun vadede yükseleceğini düşünüyor. Koruma fonu Vailshire Capital Management Bitcoin fiyatının fırlamasının çok yakın olduğunu söylerken, stok-akış modelinin yaratıcısı PlanB, Bitcoin fiyatının ayı 48 bin dolar civarında kapatacağını düşünüyor.

Yellen: ABD'nin rekabet gücünü artırmalıyız

Ünlü yatırım bankası kripto para piyasasına girmeye hazırlanıyor

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mavi21 Ocak 2021 08:30

    Akıllı kadın. Devletin kontrolu olmayan bir para olur mu yahu birileri sanki banka kurmuş yani para basmış bazı zavallılar da gidip onu alıyorlar yahu garanti nerede

  • Hasan Talip IŞIK20 Ocak 2021 20:19

    Hesap sayısının %2 si, Bitcoin'nin % 95 ini elinde tutuyor. Bunu biliyormuydunuz? Bitcoin çok az kişinin kontrolünde olduğundan her zaman manüpüle edilebilir.