BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaYellen Fed Başkanı mı olacak?----

Yellen Fed Başkanı mı olacak?

Yellen Fed Başkanı mı olacak?
16 Mayıs 2013 - 06:45 www.finansgundem.com

Uluslararası yatırımcıların üçte biri, Fed Başkanı Bernanke'nin yerine, şu anki Başkan Yardımcısı Yellen'ın gelmesini bekliyor

Bloomberg anketine katılan uluslararası yatırımcıların üçte biri, Ocak'ta Fed Başkanlığı görevi sonlanacak olan Ben S. Bernanke'nin yerine, şu anki Başkan Yardımcısı Janet Yellen'ın geleceğini düşünüyor.
Bloomberg terminal kullanıcılarından oluşan yatırımcı, analist ve traderların katıldığı ankete göre, en yüksek ikinci seçenek ise, Fed Başkanı'nın bir dönem daha kalma gibi kişisel bir sorumluluk duymadığını açıkça dile getirmiş olmasına rağmen Bernanke'nin tekrar başkanlık koltuğuna oturması yönünde.
Fed'in 21 Nisan'da Bernanke'nin kişisel ajandasında tarihlerin üst üste gelmesinden ötürü Jackson Hole'daki yıllık toplantıya katılmayacağını söylemesinin ardından merkez bankasında bir sonraki başkanın kim olacağı spekülasyonları arttı. Eski bir akademisyen olan Yellen, bankanın eski yöneticilerinden Laurence Meyer'in "ilk görevi geri çevirme hakkının Yellen'a ait olacağını" söylemesiyle, Fed tahmincileri tarafından favori olarak gösteriliyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)