BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaYellen: Faiz artışı uygun olacak----

Yellen: Faiz artışı uygun olacak

Yellen: Faiz artışı uygun olacak
22 Mayıs 2015 - 20:42 www.finansgundem.com

Fed/Yellen: Ekonomik beklentilerin karşılanması durumunda bu yıl gerçekleşecek bir faiz arttırımı uygun olacak, söz konusu artış kademeli olabilir

Enflasyon verisinin açıklanmasının ardından Rhode Island, ABD’de ekonomi hakkında değerlendirmelerde bulunan Fed Başkanı Janet Yellen, "ekonomik verilerin güçlenmesini bekliyoruz" dedi.

“Ekonomi beklediğimiz gibi gelişmeye devam ederse, bu yıl içinde faiz artırımının ilk adımını atmanın uygun olacağını düşünüyorum” diyen Yellen, 2006’dan bu yana ilk kez gerçekleşecek ilk faiz artırımının kademeli olabileceğine işaret etti.

İlk çeyrek verilerinin ardından ABD ekonomisinin ılımlı bir büyüme hızına geri dönmesini beklediğini ifade eden Yellen, dünya ekonomisinde ise soğuk rüzgarlar estiğini belirtti. Yellen, "Enflasyon yüzde 2'lik hedefin altında kalmaya devam ediyor ama ekonomi güçlendikçe enflasyonda artış olacak" dedi.

"2015 yılının geri kalan dönemi ve gelecek dönemde ılımlı büyüme devam edecek" diyen Yellen, "ekonomideki toparlanma ile birlikte enflasyonun yüzde 2 hedefine doğru tırmanacağını umduğunu" ifade etti. 

Yellen ayrıca, "İstihdam hedeflerinde henüz ulaşmak istedikleri noktada olmadıklarını" kaydederek, "zayıf ilk çeyreğin ardından ekonominin güçlenmesini beklediğini" belirterek, işgücü piyasasının tam gücüne ulaşmaya yakın olduğunu ekledi.

Çin ve bazı diğer gelişmekte bazı ülke ekonomilerinin yavaşladığına vurgu yapan Yellen, Euro Bölgesi'ndeki ekonomik toparlanmanın da daha sağlam adımlarla ilerlediğini söyledi.

Fed tutanakları
Bu hafta açıklanan Nisan ayı toplantı tutanaklarına göre Başkan Yellen ve çalışma arkadaşları, Fed’in faizleri artırmaya başlaması ile birlikte rekor düşük seviyelerde olan tahvil faizlerinin yükselebileceğinden endişe ediyor. Mortgage’den otomobil kredilerine maliyetlerin yükselmesi, kırılgan ekonomiyi riske sokma potansiyeli taşıyor.

2013 yılında dönemin Fed Başkanı Bernanke, Fed’in ekonomiyi desteklemek için gerçekleştirdiği tahvil alım programını azaltmaya başlayabileceği sinyali vermişti ve ardından ABD tahvil faizleri yükselmişti. New York’ta bulunan TD Securities USA LLC ABD stratejisti Gennadiy Goldberg, “Bu durumun tekrarlanması, Fed’i daha kademeli bir artırımı modeli benimsemeye sevk edebilir” yorumunda bulundu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)