BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaYellen faiz artışı için 'temkinli'----

Yellen faiz artışı için 'temkinli'

Yellen faiz artışı için 'temkinli'
02 Aralık 2015 - 19:51 www.finansgundem.com

Fed Başkanı Janet Yellen Ekim'den beri verilerin Fed beklentileriyle uyumlu olduğunu söyledi

Fed Başkanı Janet Yellen Ekim'den beri gelen verilerin Fed beklentileriyle uyumlu olduğunu, faiz artışı için çok fazla beklemenin riskli olduğunu söyledi. 

Ilımlı büyümenin devam ettiğine dikkat çeken Başkan ekonominin gelecek birkaç yılda büyümeye devam edeceğini, istihdamın artacağını ve enflasyonun da %2 hedefine yükseleceğini belirtti. 

Washington'da konuşan Başkan Yellen ilk faiz artışının zamanlamasına değil, Faiz konusunda izlenecek yola odaklanılması gerektiğini ifade etti. Faiz artışında 'temkinli' olunması gerektiğine dikkat çeken Yellen yurtdışı kaynaklı aşağı yönlü risklerin azaldığını ifade etti. Yellen Çin'deki yavaşlamanın sınırlı ve kademeli olacağını söyledi. 

Faiz politikasında ekonomik verilere bağlı bir yol izleyeceklerini kaydeden Yellen faiz artışının ertelenmesinin ekonomide risklere neden olacağını vurguladı. 

Daha sonra soruları yanıtlayan Yellen çoğu üyenin kademeli faiz artışı beklediğini söyledi. 

Yellen yarın da Kongre'de konuşacak 
Fed'in bu yılki son toplantısı 15-16 Aralık tarihlerinde gerçekleşecek. Çoğu uzman bu toplantıda faizlerin artmasını bekliyor. Yellen'in yarın da ABD Kongresi'nde sunum yapması bekleniyor. 

ABD Merkez Bankası Eylül ayında faiz artırmama kararına gerekçe olarak Çin ve küresel ekonomideki zayıflığı göstermişti.  Fed yetkilileri ekonominin hedeflerine ulaşıp ulaşmayacağı ve faiz artışından sonra sürdürülebilir büyümenin sağlanıp sağlanmayacağı konusunda ipuçları arıyor. Yellen'in açıklamaları da Fed'in faiz artış yolunda olduğuna dair bir işaret olarak görülüyor.

Güçlü istihdam rakamları
ABD'de Ekim ayında tarım dışı istihdam 271 binle yılın en büyük artışını kaydetti. İşsizlik oranı ise %5 oldu. Fed toplantısından önce son tarım dışı istihdam verisi Cuma günü Washington'da açıklanacak.

Ekim'de güçlü gelen istihdama rağmen enflasyon Fed'in %2 hedefinin altında kalmayı sürdürüyor. Yellen güçlü dolar ve düşük petrol fiyatlarının enflasyonun düşük kalmasında etkili olduğunu belirtti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)