BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaYellen faiz artırmada değişiklik beklemiyor----

Yellen faiz artırmada değişiklik beklemiyor

Yellen faiz artırmada değişiklik beklemiyor
11 Şubat 2016 - 18:38 www.finansgundem.com

Başkan Yellen, Fed’in bu yıl için öngörülen faiz artırma planlarının değişmesinin çok olası olmadığını vurguladı.

Fed Başkanı Janet Yellen, sıkılaşan kredi piyasası, dalgalanma yaşayan finansal piyasalar ve Çin ekonomik büyümesine dair belirsizliğin riskleri artırmasına rağmen Fed’in bu yıl için belirlenen faiz artırma planlarını değiştirmesinin çok muhtemel olmadığını söyledi.

“Federal Açık Piyasa Komitesi’nin (FOMC) yakın bir zamanda faizleri indirmesi gereken bir pozisyonda olacağını sanmıyorum” diyen Yellen, “Resesyon riski her zaman var…ve küresel mali gelişmeler ekonomide bir yavaşlık yaratabilir” dedi.

Yellen, ABD’deki ekonomik büyümenin Fed’in “kademeli” olarak faizleri artırmasına izin vereceğini söylese de, yorumları merkez bankasının seçeneklerinin açık olduğunu gösterdi.

Yellen, “ABD ekonomisini neyin beklediği hakkında sonuca ulaşmak için çok acele etmemek konusunda dikkatli olmamız gerektiğini düşünüyorum. Faizleri indirmenin gerekli olmayacağı inancındayım” dedi.

Fed’in Aralık ayında faizleri neredeyse son 10 yıldır ilk defa artırması sonrasında yatırımcılar bu yıl bir faiz artışına daha ihtimal vermiyor.

Cornerstone Macro analisti Roberto Perli, “Yellen’ın iletmek istediği genel mesaj daha fazla Faiz artışının baz senaryo olarak kalmaya devam ettiği, fakat bunu görebilmemiz için piyasaların istikrara kavuşması oldu” dedi.

Yellen’ın açıklamalarının ABD’de faiz artışları konusundaki endişeleri dindirmesinin ardından dünya genelinde borsalar kısa süreli bir artış gerçekleştirse de genel olarak yatay kapandı.

Çin ekonomik büyümesine dair endişeler, ABD’de zayıf dördüncü çeyrek bilançoları ve bunun sermaye harcamaları ile istihdam üzerindeki etkisi geçtiğimiz ay küresel piyasalarda çalkantılara neden oldu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)