BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaYellen: Faiz artırımında temkinli olunacak----

Yellen: Faiz artırımında temkinli olunacak

Yellen: Faiz artırımında temkinli olunacak
29 Mart 2016 - 19:27 www.finansgundem.com

Fed Başkanı Yellen, faiz artırımında temkinli olunmasının özellikle garanti edildiğini söyledi

Fed Başkanı Janet Yellen New York'ta Ekonomi Kulübü etkinliğinde yaptığı konuşmada, ABD'li merkez bankacıların, faiz artırımında "temkinli bir şekilde ilerlemeleri" gerektiğini, zira küresel ekonominin artan riskler getirmekte olduğunu söyledi.

Yellen'ın New York Ekonomi Kulübüne yaptığı bu konuşma, ekonominin işleyişinin, Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) hedef faizi için bandın sıfır limitinden uzaklaşılması konusunda güçlü bir durum oluşturmadığını işaret etti.

Yellen, "Komitenin politikayı ayarlama konusunda temkinli bir şekilde ilerlemesinin uygun olduğunu düşünüyorum," dedi ve "Bu temkinli yaklaşım özellikle garanti edilmiştir, zira, federal fon faizinin çok düşük tutulması ile birlikte, FOMC'un ekonomik olumsuzluklara tepki vermek için geleneksel para politikasını kullanma yeteneği asimetriktir" şeklinde konuştu.

Fed yetkilileri, bu ayki toplantılarında, gösterge faiz bandını değiştirmeyerek yüzde 0.25 ile yüzde 0.50'de bıraktı, ancak bu yıl için Faiz artırım sayısı tahminini, Aralık ayındaki seviyesi olan dörtten ikiye inmdirdi.

Yellen, faiz ve uzun vadeli menkul kıymet varlıklarının miktarı ve vadesinin artırılmasıkonusundaki sözlü yönlendirmeyi işaret ederek, faizin yeniden sıfır seviyesine gelmesi durumunda, FOMC'nin politikayı gevşetmek için halen kayda değer bir kapasitesinin olacağını sözlerine ekledi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)