BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaYellen faiz artırımı için 2015'i işaret ediyor----

Yellen faiz artırımı için 2015'i işaret ediyor

Yellen faiz artırımı için 2015'i işaret ediyor
15 Temmuz 2015 - 19:42 www.finansgundem.com

Fed Başkanı Yellen, ABD Temsilciler Meclisi’nde Finansal Komite’ye sunum yaptı

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen, Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi'nde yaptığı sunumda, temsilcilere ABD ekonomisinin genel durumu ve uygulanan para politikasına ilişkin bilgiler verdi. 

Enflasyon oranının hala Fed'in yüzde 2 hedefinin altında seyrettiğini ve mayıs ayı verilerine göre son 12 ayda sadece 0,25 artış gösterdiği ifade eden Yellen, bu durumun petrol fiyatlarındaki ciddi gerilemenin bir yansıması olduğunu aktardı. 

Buna karşın, enerji fiyatlarının son dönemde dengelendiğine dikkati çeken Yellen, "Meslektaşlarım ve ben, geçici faktörlerin etkilerinin kaybolacağını ve enflasyonun, orta vadede iş gücü piyasası güçlendikçe kademeli olarak yüzde 2 hedefimize yaklaşacağını öngörüyoruz" dedi.

Janet Yellen, ayrıca Fed'in faiz artış zamanlamasını toplantı bazında ele almaya devam edeceğini belirtirken, "Eğer ekonomi beklediğimiz gelişmeyi gösterirse, şartlar faizlerin bu yıl artırılmasını ve para politikasını normalleştirmeye başlanmasını uygun hale getirecek. Aslında, birçok FOMC üyesi haziran toplantımızda, faiz artışına yıl sonundan önce gidilmesinin uygun olacağı tahmininde bulundu " ifadelerini kullandı. 

Konuşmasının sonunda, Faiz artışının kademeli olacağı taahhüdünü yenileyen Yellen, ilk faiz artışının abartılmaması gerektiğinin altını çizdi. 

"Faiz kararı her FOMC toplantısında gelebilir"
Yellen, konuşmasının ardından bir temsilcinin, FOMC'nin faiz artış kararını, basın konferansı düzenlenmeyen bir toplantıda alınmasının mümkün olup, olmadığını sorması üzerine, "Tüm FOMC toplantıları faiz artış kararı için masada yer alıyor. Eğer, faiz artış kararını, sonrasında basın konferansı planlanmayan bir toplantıda alırsak, basın mensuplarını hemen bilgilendirerek, basın toplantısı düzenleyebiliriz" yanıtını verdi. 

Analistler, Yellen'ın FOMC'nin eylül ve aralık toplantılarını takiben basın konferansı düzenleyecek olmasının, bu toplantıları daha kritik hale getirdiğini öne sürüyordu. Ancak, Yellen'ın bugünkü açıklaması, faiz artış kararının temmuz ve ekim toplantılarında da alınabileceğine işaret etti.

Her 6 haftada bir buluşan FOMC'nin bundan sonraki 4 toplantısı 28-29 Temmuz, 16-17 Eylül, 27-28 Ekim ve 15-16 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)