BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaYellen endişesini açıkladı----

Yellen endişesini açıkladı

Yellen endişesini açıkladı
17 Ekim 2014 - 16:11 www.finansgundem.com

Fed Başkanı Janet Yellen ABD'deki gelir dağılımı eşitsizliğinden ciddi endişe duyduğunu belirtti

ABD Merkez Bankası Fed Başkanı Janet Yellen ülkesindeki gelir dağılımında 19. yüzyıldan bu yana görülen en kalıcı eşitsizlikten ciddi endişe duyduğunu ifade etti.

Fed'in Tüketici Finans Anketi'ne göre varlık açısından ABD'deki hane halklarının düşük kesimi geçen yıl toplam varlığı yüzde 1'ine sahipti. Yellen Boston Fed'de yaptığı konuşmada en zengin yüzde 5'lik kesimin toplam varlığın yüzde 63'üne sahip olduğunu ifade etti.

Yellen "Konut fiyatlarındaki artış gelir dağılımı adaletsizliğini nispeten düzeltt" diye konuşşsa da, bu durumun çözümüne ilişkin bir yorum yapmadı.

Son günlerde Bölgesel Fed Başkanları'nın yorumları ile kızışan 'parasal genişlemenin devam ettirilebileceği' yönündeki tartışmalara değinmeyen Yellen gelir dağılımındaki eşitsizlik konusunda "Bu eğilimin Amerikan tarihindeki değerlerle uyumlu olup olmadığını tartışmak uygun olabilir" dedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)