BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiYellen: Ekonomiler büyük şoklara karşı savunmasız----

Yellen: Ekonomiler büyük şoklara karşı savunmasız

Yellen: Ekonomiler büyük şoklara karşı savunmasız
28 Nisan 2022 - 19:43 www.finansgundem.com

Yellen, küresel salgın ve Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının gelecekteki büyük ekonomik şokların olasılığına dikkati çektiğini ve gerilemelerin ekonomiyi zorlamaya devam etmesinin muhtemel olduğunu söyledi

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Brookings Enstitüsü'nde katıldığı bir etkinlikte, mevcut ekonomik toparlanma ve geçmiş resesyonlardan alınan derslere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ekonomilerin büyük şoklara karşı savunmasız kalmaya devam ettiğini vurgulayan Yellen, son dönemde küresel salgın ve Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının, ele alınması gereken büyük ekonomik şoklar ve aksama olasılığının altını çizdiğini dile getirdi.

"BÜYÜK OLUMSUZ ŞOKLAR KAÇINILMAZ"

Yellen, "Gerilemelerin ekonomiyi zorlamaya devam etmesi muhtemel." ifadesini kullandı.

Resesyonların ağır sonuçları olduğunu belirten Yellen, son 7 resesyondaki ortalama üretim kaybının kabaca gayrisafi yurt içi hasılanın (GSYH) yüzde 3,2'si kadar olduğunu bildirdi.

"BÜYÜK BUHRAN" MESAJI

Yellen, büyük olumsuz şokların kaçınılmaz olduğunu ve politika yapıcıların, Büyük Buhran'dan, ekonomik gerilemelerden mümkün olduğunca çabuk çıkmanın zorunlu olduğunu öğrendiklerini ifade etti.

Ekonomileri daha esnek ve daha az kırılgan olan ülkelerin daha iyi durumda olacağına işaret eden Yellen, tedarik zincirlerindeki kırılmaların, emtia fiyatlarındaki artışların, varlık balonlarının patlamasının ve emekle üretim şoklarının daha iyi anlaşılmasının politika yapıcıların ekonomik direnci destekleyen reformları uygulamalarına yardımcı olabileceğini kaydetti.

"İŞSİZLİK SİGORTASI SİSTEMİ MODERNİZE EDİLMELİ"

Yellen, resesyonların süresini kısaltan ve ekonomik acıyı hafifleten kurtarma politikalarının önemini vurgulayarak, işsizlik sigortası sisteminin modernize edilmesi ve daha kalıcı konut güvenlik ağının geliştirilmesi gerektiğini bildirdi.

Fosil yakıtlara olan bağımlılığın azaltılmasının ve enerji bağımsızlığının önemine de dikkati çeken Yellen, bu değişimlerin petrol fiyatlarındaki şoklara karşı ülkenin gelecekteki kırılganlığını azaltacağını belirtti.

Biden'dan ABD'nin ekonomisine dair açıklama

 

Almanya’da enflasyon 41 yılın zirvesinde

 

S&P’den Türk bankalarına enflasyon ve faiz uyarısı

 

ABD ekonomisi analistlere büyük sürpriz yaptı

 

FED küresel finans krizine mi sebep oluyor?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)