BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaYellen: Bilanço daraltmaya bu yıl başlamayı öngörüyoruz----

Yellen: Bilanço daraltmaya bu yıl başlamayı öngörüyoruz

Yellen: Bilanço daraltmaya bu yıl başlamayı öngörüyoruz
14 Haziran 2017 - 22:17 www.finansgundem.com

Fed Başkanı Janet Yellen faiz kararı sonrası basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu

Fed Başkanı Janet Yellen faiz kararı sonrası basın toplantısında ABD ekonomisinin dirençli seyrettiğini ve Fed'in kademeli faiz artışlarının devam edeceğini belirtti. 

Yellen "enflasyonda son düşüşün sebebi tek seferlik fiyat indirimlerine bağlı görünmekte...Komitemiz enflasyonun hala birkaç yılda %2'ye ulaşmasını beklemekte, son gelen zayıf verilere istinaden enflasyonu yakından takip etmeye devam ediyoruz.." dedi. Yellen istihdam piyasasının daha da güçleneceğini belirtti.

"SON VERİLERE AŞIRI TEPKİ VERMEMEK GEREK"

Para politikasının önceden belirlenmediğini belirten Yellen "bir takım zayıf veriler geldi özellikle çekirdek enflasyonda, biz enflasyonun yakın vadede düşük kalmasını bekliyoruz ancak bir yandan güçlü işgücü piyasasıyla enflasyonun yukarı gitmersi için şartlar oluşmakta...Son gelen verilere aşırı tepki vermemek çok önemli.." diye konuştu.

BİLANÇONUN DARALTILMASI

Bilanço normalleşme sürecine bu yıl başlamayı öngördüklerini belirten Yellen "bu bizim yeniden yatırımlarımızı azaltacak ve varlık hacmimizi öngörülebilir düşüşle azaltacaktır. Elimizde tuttuğumuz varlıkları kademeli şekilde azaltacağız" dedi. Yellen bilançonun daraltılmasının rezerv normalleşene kadar sürdürüleceğini, bilançonun aktif bir politika aracı olarak kullanılmayacağını ifade etti.

Yellen ortalama işsizlik oranının 2018 ve 2019'da %4.2 olmasını beklediklerini bildirdi. Yellen ayrıca görev süresinin sonuna kadar hizmet edeceğini dile getirdi. 

Fed bugünkü toplantıda Faiz oranlarını beklendiği gibi 25 baz puan artırmış, bu yıl bir faiz artışı daha yapılacağı beklentisini değiştirmemişti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)