BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaYellen: Aralık konusunda kesin bir karar yok----

Yellen: Aralık konusunda kesin bir karar yok

Yellen: Aralık konusunda kesin bir karar yok
04 Kasım 2015 - 19:46 www.finansgundem.com

Fed Başkanı Janet Yellen yaptığı sunumda faiz artışının Aralık'ta olacağına dair kesin bir karar olmadığını söyledi

Fed Başkanı Janet Yellen yaptığı sunumda faiz artışının Aralık'ta olacağına dair kesin bir karar olmadığını söyledi. "FOMC üyeleri Aralık'ta adım atılmasının uygun olduğunu düşünüyor" diyen Yellen "Kesin bir karar yok, veriler takip edilecek" ifadesini kullandı. 

Yellen faiz artışının kademeli olacağını bu nedenle konut sektöründeki toparlanmaya zarar vermeyeceğini de kaydetti. 

Yellen ABD Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi'nde yaptığı sunumda küresel dalgalanmadan kaynaklı aşağı yönlü risklerin azaldığını ve ABD ekonomisinin iyi performans gösterdiğini kaydetti.

Yellen sunumunda Fed'in bankaları ve finansal sistemi istirarlı hale getirmek için 2008'den bu yana attığı adımlara da değindi. Başkan, ABD'de bankaların iyileştiğini ancak bazı problemlerin hala mevcut olduğunu söyledi. Ülkenin büyük bankalarının hala risk yönetimi konusunda zorluklar yaşadığını kaydeden Yellen bu durumun bankalara olan güveni baltaladığını vurguladı.

Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) Ekim'deki bildirisinde hanehalkı harcamaları ve şirket yatırımlarındaki güçlü rakamları işaret ederek Aralık ayında Faiz artışını değerlendireceğini bildirmişti.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)