BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaYellen ABD büyümesinden emin----

Yellen ABD büyümesinden emin

Yellen ABD büyümesinden emin
15 Ekim 2014 - 22:28 www.finansgundem.com

Fed Başkanı Janet Yellen'in küresel düzeydeki endişelere rağmen ABD’nin ekonomik büyümesine güvendiğini ifade ettiği belirtiliyor

ABD Merkez Bankası Fed Başkanı Janet Yellen’ın, geçen hafta basına kapalı bir toplantıda küresel büyüme ve çalkantılı finans piyasalarına rağmen ABD’nin ekonomik büyümesinin kalıcılığına olan güvenini dile getirdiği belirtiliyor.

Açıklamalarından haberdar olan iki kaynaktan alınan bilgilere göre Yellen 30 kişilik bir gruba ekonominin yüzde 3’lük bir büyümeyi sağlayacak şekilde yola devam edeceğini tahmin ettiğini belirtti. Aynı kaynaklara göre Fed Başkanı işsizliğin azalmaya devam etmesi ile enflasyonun da yüzde 2’lik hedeflerine doğru artacağını düşünüyor.

Fed sözcülerinden Michelle Smith, Uluslararası Para Fonu ve Dünya Bankası’nın yıllık toplantıları ile aynı zamanlarda meydana gelen toplantı ile ilgili yorum yapmaktan kaçındı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)