BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinYazlık ev, uçuş kralını istifa ettirdi! ----

Yazlık ev, uçuş kralını istifa ettirdi!

Yazlık ev, uçuş kralını istifa ettirdi!
12 Eylül 2015 - 10:45 www.finansgundem.com

United’ın CEO’su Jeff Smisek, şirketi bilinçli zarara uğrattığının ortaya çıkması sebebiyle istifa etti

Dünyanın en büyük havayollarından birisi olan United Airlines, ilginç bir istifa haberiyle çalkalanıyor. Toplam bin 222 adet uçaklık filosuyla ABD’nin en geniş uçuş ağına sahip olan United’ın CEO’su Jeff Smisek, şirketi bilinçli zarara uğrattığının ortaya çıkması sebebiyle istifa ettiği belirtiliyor.

Aslında “Göklerin Kralı” lakabı ile de anılan Jeff Smisek’in istifası üzerine pek çok spekülasyon gündeme geldi. Bunlar arasında en güçlü olan ise New York ve New Jersey Havalimanları Otoritesi (Port Authority of New York and New Jersey-PANYNJ) Başkanı David Samson yararına şirketi bilinçli olarak zarara uğrattığı iddiası...

Hikâye oldukça ilginç; Newark Liberty Uluslararası Havalimanı’nın canlanmasına yönelik yürütülen lobi faaliyetleri kapsamında, hiç bir talep görmeyeceği ve doluluk oranının düşük olacağının bilinmesine rağmen, United CEO’su Jeff Smisek, Newark-Columbia uçuşlarını başlatıyor. Neden bu hatta seferlerin başlatıldığına yönelik araştırmada ortaya çıkan netice de şaşırtıcı. Çünkü David Samson’un Columbia’da bir yazlık evi varmış.

Bu durumun ortaya çıkacağının anlaşılması üzerine Smisek, bu hafta istifa ederken, konunun diğer muhatabı David Samson’un ise çok daha önce United Airlines’a sağladığı önemli bir desteğin ortaya çıkması sebebiyle Mart 2014’te görevi bırakıyor.

Şimdi, yazlık eve sefer koyulmasına yönelik anlatılanlara bakalım. Yıl 2011. Bir davette Samson, Smisek’e şaka yollu olarak, tatile giderken çok fazla aktarma yapmak zorunda kaldığından dert yanıyor. Doğrudan uçuş başlatmaları konusunda talepte bulunuyor. Ve 2012’de Newark- Columbia seferleri başlıyor. Fakat Samson’un Mart 2014’teki istifası etmesiyle birliktede bu seferler kaldırılıyor.

Gelelim Samson’un istifasına sebep olan hadiseye. Smisek, yazlık eve sefer koyunca Samson’dan buna karşılık Newark Havalimanı’na daha fazla yolcu getirecek olan PATH treni konusunda talepte bulunuyor. New Jersey’in girişinde yer alan George Washington Köprüsü üzerinde şerit kapatılarak hayata geçirilmesi planlanan PATH treni konusunda Samson, yerel yönetimle ters düşünce istifa etmek zorunda kalıyor.

Ayrıca United’ın en önemli uçuş merkezlerinden birisi olan New Jersey Liberty Havalimanı’ndaki kira sözleşmesinin yenilenmesi için de Samson’un görevi esnasında Smisek’a baskı yaptığı söyleniyor. Bu baskı yüzünden yazlık evin bulunduğu Columbia’ya seferlerin başlatıldığı iddialar arasında. (Güntay Şimşek / Habertürk)
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)