BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaYazılı basın ‘kumar’ işine giriyor----

Yazılı basın ‘kumar’ işine giriyor

Yazılı basın ‘kumar’ işine giriyor
02 Mart 2021 - 17:41 www.finansgundem.com

Reklam gelirlerindeki düşüşler gazete şirketlerini yeni arayışlara soktu. Zor günler geçiren dev medya şirketi yeni finansman yöntemi buldu

Kanada'nın bir numaralı gazete grubu, finansmanı nasıl sağlayacağını buldu. Dünya genelinde pek çok basın kuruluşu, reklam gelirlerinin azalmasıyla basılı gazetelerin kötü gidişatı gibi sebeplerden dolayı zor günler geçiriyor ve kendilerini finanse etmenin yollarını arıyor. Kanada merkezli bir gazete yayıncısı, bu amaçla ilginç bir hamlede bulundu. Ülkenin bir numaralı gazete grubu Torstar, 1 Mart'ta krizden kurtulma amacıyla çevrimiçi kumar uygulaması kurmayı planladığını açıkladı. Veriler, Ontario'da yaşayanların çevrimiçi kumar sektöründe yılda yaklaşık 500 milyon Kanada doları (yaklaşık 3 milyar TL) harcadığını gösteriyor.

Firmanın yöneticilerinden Corey Godman şöyle konuştu:

"Ontario merkezli medya kuruluşu ve 128 yılı aşkın süredir güvenilen bir marka olarak, Torstar'ın istihdam yaratan, Ontario ekonomisinin büyümesini sağlayan ve bölgemizdeki önemli programları desteklemesi için yeni vergi gelirleri yaratan benzersiz ve sorumluluk sahibi oyun markası inşa edeceğine inanıyoruz."

Guardian'ın haberine göre bünyesinde 70'ten fazla gazete barındıran Torstar 1892'de gazete yayımlamaya başladı. Firma, 2020 Ağustos'unda 60 milyon Kanada doları (yaklaşık 345 milyon TL) karşılığında NordStar Capital LP'ye satılmıştı. Gazete grubunun yeni sahipleri daha önce paket teslimat hizmeti girişiminde de bulunmuştu.

Torstar'ın başkanı ve ortağı Paul Rivett, çevrimiçi kumar uygulaması hamlesine dair şu ifadeleri kullandı:

"Bunu Torstar'ın bir parçası olarak yapmak, halk odaklı kaliteli bir gazeteciliğin gelişmesini ve yayılmasını desteklemeyi sağlayacak."

Mevcut kurallara göre, Ontario hükümetinin yalnızca kendisi çevrimiçi kumar işletme yetkisine sahip. Ancak yapılan son bütçe görüşmeleri, bu sektörü diğer şirketlere açmanın kapısını aralamıştı.

Torstar'ın kumar uygulamasının hayata geçmesi, Ontario Alkol ve Kumar Komisyonu'na bağlı. Zira firma da komisyondan onay beklediğini açıkladı.

Bununla birlikte bu hamle bazı eleştirilerin odağı haline geldi. Ontario eyaletine bağlı Richmond Hill şehrinde belediye meclisi üyesi olan Tom Muench, gazetelerin demokrasi için önemine işaret etti. Önde gelen bir gazete grubunun finansal açıdan dışarıdaki bir işletmeye bağlı olmasının kendisinde şüphe uyandırdığını söyledi.

Çin Bitcoin'in fişini çekecek

Milyarder yatırımcı kendi şirketinden 479 milyon dolar temettü aldı

Kredi kartlarını yok edecek milyar dolarlık plan

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)