Yazdır

Davutoğlu: Menderes asılırken MHP neredeydi

Tarih: 13 Mayıs 2015 - 14:42

Başbakan Ahmet Davutoğlu AK Parti Kütahya mitinginde konuştu, kaset iddialarına ilişkin partisinin tavrını açıkladı

Başbakan Davutoğlu, Son dönemde bazı isimler hakkında ortaya atılan kaset iddialarıyla ilgili "AK Parti hareketi bütün kasetlere, şantajlara karşı mağdurların yanında olacak, tuzak kuranların karşısında olacak." dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu AK Parti Kütahya mitinginde konuştu. Gündeminde askeri vesayet ve son dönemde konuşulan kaset iddiaları vardı. İşte o açıklamalar:

MENDERES ASILIRKEN MHP NEREDEYDİ?

"Adnan Menderes asılırken CHP neredeydi, MHP neredeydi… Şimdi herkes 12 Eylül dolayısıyla darbelerle hesaplaşmaktan bahsediyordu. Peki 28 Şubat’ta neredeydiniz? CHP MHP hep 28 Şubat’ın yanında yer tuttu. HDP ise 12 Eylül’ün ürünü.

DARBECİLERE TAVİZ YOK

Sayın Cumhurbaşkanımız ve Ak Parti kadroları her zaman darbecilerin karşısında durdu durmaya devam edecek. Pınarhisar cezaevine onurla yürüyen cumhurbaşkanımıza kimse dil uzatamaz. Sadece AK Parti milli iradenin sözcüsü oldu. Darbecilere ve vesayetçilere karşı bir an bile taviz vermeden duracağız.

HSYK 'DUR' DEYİNCE SESLERİNİ YÜKSELTMEK İSTİYORLAR

Dün, Türkiye’de yargı üzerinden darbe yapmak isteyenlere HSYK ‘dur’ deyince yeniden seslerini yükseltmek istiyorlar. ‘Dönemin başbakanı’ diyerek Adnan Menderes’e yapmak istediklerini yapmak istiyorlardı Sayın Cumhurbaşkanımıza…

BIRAKIN PARALELİ ÜÇGENİ

Allah da şahit olsun, siz de şahit olun; darbecilere, vesayetçilere karşı bir an dahi taviz vermeden dimdik durmaya devam edeceğiz. Bir paralel var, bir de üçgen var. Üçgende kim var şimdi; CHP, MHP, HDP. Arkasında da paralel. Bırakın paraleli, bırakın üçgeni, bizim yolumuz sırat-ı müstakimdir.

KASET ŞANTAJINA HAYIR

Kimsenin onuruyla oynanmasına izin vermeyeceğiz. Kaset ya da benzeri çabalar üzerinden şantaj yapmaya kalkanlar çıkarsa, erdem hareketi olan, ahlak hareketi olan AK Parti hareketi bütün kasetlere, şantajlara karşı mağdurların yanında olacak, tuzak kuranların karşısında olacak."
Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/davutoglu-menderes-asilirken-mhp-neredeydi/443098