Yazdır

Merkel Yunanistan hedefini açıkladı

Tarih: 10 Şubat 2015 - 08:27

Almanya Başbakanı Angela Merkel, hedefinin Yunanistan'ın Euro Bölgesi'nde kalması olduğunu söyledi

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Washington'da ABD Devlet Başkanı Barack Obama ile ortak basın toplantısında, hedefinin Yunanistan'ın Euro Bölgesi'nde kalması olduğunu söyledi.

Hali hazırdaki yardım programlarının Yunanistan ile müzakereler için temel teşkil ettiğini söyleyen Merkel "Yunanistan'ın ne söyleceğini bekleyeceğiz. Daha sonra konuşacağız" diye konuştu.

Yunanistan Maliye Bakanı'nın Çarşamba günü Brüksel'de Euro Bölgesi'ndeki mevkidaşlarına, Atina'nın erişebildiği Hazine tahvillerinde 8 milyar euro artış öngören bir teklif sunması bekleniyor.

Yunanistan'a finansman sağlayan kurtarma paketi ay sonunda bitecek ve yeni hükümet seçim öncesi bu planları sürdürmeyeceği yönündeki taahhütlerinden geri adım atmıyor.

Tsipras dün Parlamento'da yaptığı bütçe konuşmasında 28 Şubat'ta sona eren fonlama planından vazgeçme niyetini yineledi ve Haziran'a kadar finansman sağlamak amacıyla yeni bir anlaşma imzalamak istediğini söyledi. Euro Bölgesi maliye bakanları konuyu görüşmek üzere Çarşamba günü acil bir toplantı yapacak.
Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/merkel-yunanistan-hedefini-acikladi/435609