Yazdır

Başdanışman'dan ağır gönderme

Tarih: 27 Temmuz 2013 - 13:51

Başbakan Başdanışmanı Yiğit Bulut gündem yaratan açıklamalarına bir yenisini ekledi

Başbakan Erdoğan'ın başdanışmanı olduktan sonra açıklamaları gündem yaratan Yiğit Bulut, isim vermeden Koç grubu şirketlerine yönelik inceleme hakkında konuşurken ilginç ifadeler kullandı. TRT Haber'de Derin Analiz programına katılan Yiğit Bulut, isim vermeden Koç Grubu şirketlerine yapılan baskın ve denetimlere ilginç bir yorum getirdi.
Yiğit Bulut, "Türkiye'nin en büyük sorunu menfaat boru hatlarıdır. Bunlar montaj sanayinin semirttiği yerli oligarklardır" dedi. Yiğit Bulut açıklamalarını şöyle sürdürdü:
"Türkiye'de güçlü devlet, güçlü bir hükümet olsun istenmedi. İlk defa 10 yılın üzerinde bir hükümet görüyor bu ülke. Bu menfaat boru hatları nasıl çalışıyor? Diyelim sağlık sektörünü 3- 5 kişi ele geçirmiş. Kendi kafasına göre fiyat, kendi kafasına  işleyiş, belirli bir zümrenin menfaatleri işte.  Bir zamanlar Türkiye'nin büyümesinin önündeki en büyük engelin medya olduğuna vurgu yapan Bulut, "Bakın yerleşik düzen ne kadar güçlü. Dört tane matbası olan adam ülkenin başbakanına posta koyup, 'sen bir mahluksun, sen yolcusun biz hancıyız' yazabilecek kadar kendini güçlü hissedebiliyor. Neden? Çünkü arkasında yerleşik bir yapılanma var." sözleriyle medyanın geçmişte devirdiği hükümetlere atıfta bulundu. (Milliyet)
Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/basdanismandan-agir-gonderme/390056