Yazdır

Bunlar düşüncelerini kiraya vermiş tipler

Tarih: 27 Temmuz 2013 - 07:53

Başbakan Erdoğan, The Times'a da ilan verenlere de Şırnak’tan çok sert mesaj gönderdi

Başbakan Erdoğan, The Times’a ilan verip hükümeti eleştiren Oscar’lı oyuncuları sert sözlerle eleştirerek, “Bunlar düşüncelerini, fikirlerini kiraya vermiş tipler. Eğer bunlar demokrasiye gerçekten inanmış tipler olsa, yüzde 50 oyla iktidar olmuş bir partinin liderine diktatör deme ahlaktan yoksunluğunu gösteremezlerdi. Bu, danışmanımın da ifade ettiği şekliyle dört dörtlük bir densizliktir” dedi. 
Erdoğan, Şırnak’ta yaptığı konuşmada Times’taki ilan için şunları söyledi:
“Bunlar düşüncelerini, fikirlerini kiraya vermiş tipler. Eğer bunlar demokrasiye gerçekten inanmış tipler olsa, bu ülkede düşünün artık yüzde 50 oyla iktidar olmuş bir partinin liderine diktatör deme ahlaktan yoksunluğunu gösteremezlerdi. Bu danışmanımın da ifade ettiği şekliyle dört dörtlük bir densizliktir. Sen bizi nereden tanıyorsun, Tayyip Erdoğan’la kaç kere görüştün. Nasıl bir diktatör ki bütün şu an Türkiye’de öyle medya grupları var ki ağza alınmayacak ifadelerle her türlü küfrü ve hakareti yapıyorlar.
Bunları rahatlıkla yaparken, şu anda kalkıp mesela ‘Medya Türkiye’de mahkûm’ diyorlar. ‘Gazeteciler içeride’ diyorlar. Bu nasıl içeride olan gazeteciler ki, bu yayınlarını bu kadar rahat yapıyorlar. Bu tür yayın organlarının yaptığı yayınlar ortada. Nasıl hakaret ettikleri ortada ki bunların birçoğu yalan, yanlış haberler. Ama Türkiye’yi tanımadıkları için, Türkiye’yi bilmedikleri için bu tür haberleri yapıyorlar. İftira at, tutmazsa iz bırakır mantığıyla bunu yapıyorlar. Parayla, Times kendi sayfasını kiraya veriyor. Bu Times’ın da ciddi bir ahlaki zaafıdır. Biz şu anda Times’la ilgili de gerekli olan arkadaşlarım hukuki girişimlerde bulunacaklar. Diğerleriyle de ilgili hukuki girişimlerde bulunacak.”
Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/bunlar-dusuncelerini-kiraya-vermis-tipler/390032