Yazdır

Hayırlı işler müdür

Tarih: 23 Temmuz 2013 - 15:24

Genel Müdür Tahsin Yılmaz’ın hisse alımından sonra, Türk Telekom Digiturk’e talip oldu, hisseler coştu...

Türk Telekom Genel Müdürü Tahsin Yılmaz,  269.730 TL karşılığında 40.500 adet şirket hissesi alımı gerçekleştirdiğini sabah saatlerinde Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bildirdi. Elinde 77 bin 500 adet hissesi bulunan Yılmaz’ın Türk Telekom’daki hisse sayısı 118 bin adede ulaştı. Bu hisselerin Türk Lirası karşılığı ise yaklaşık 800 bin lira.
Tahsin Yılmaz’ın dün 6.66 liradan aldığı hisseler bugün yapılan, “Digiturk’e talibiz” açıklamasıyla 6.92 liraya yükseldi. Türk Telekom Genel Müdürü Yılmaz, bir gün gibi kısa sürede yüzde 4’e yakın getiri elde etmiş oldu. 

Tahsin Yılmaz’ın yüklü hisse alımından sonra Türk Telekom'un, Digiturk'ün yüzde 53 oranındaki hissesinin satın alınması için bağlayıcı olmayan bir teklif verdiğini açıklaması borsa çevrelerinde “Hayırlı işler müdür” yorumlarının yapılmasına neden oldu. “Tesadüf mü, yoksa önceden bildiği için mi Tahsin Yılmaz hisse alımı yaptı?” işte bu sorunun yanıtı çok merak ediliyor.


GAZİ ERÇEL YARGILANMIŞTI
2001 krizi sonrası Merkez Bankası Başkanı Gaze Erçel, mevduatını dövize çevirerek içsel bilgiyi kendi menfaati için kullanmış ve yargılanmıştı. Gazi Erçel ile ilgili hazırlanan iddianamede, Erçel'in kendi özel hesabındaki paralarını, sahip olduğu bilgiyi (dalgalı kura geçilmesi) kullanarak, dolara çevirip görevini kötüye kullandığı da belirtildi. Erçel'in, sekreteri aracılığıyla, vadesi 19 Şubat 2001`de dolan, Halk Bankası'ndaki 53 milyar 323 milyon 570 bin 225 Türk Lirası'nı bu tarihte çektiği vurgulanan iddianamede, vadesi 1 Mart 2001'de dolan 2 milyar 175 milyon liranın ise vade tarihinden önce bozdurularak, toplam 83 bin 952 bin ABD doları alındığı kaydedildi.
Erçel'in savunmalarında, vade tarihinden önceki paranın çekilmesine açıklık getiremediği ifade edilen iddianamede, bundan da Erçel'in, daha önceden dalgalı kura geçileceğini bildiği ve parasını dolara çevirdiğinin anlaşıldığı belirtildi.
İddianamede, Erçel'in, TCK`nın görevi kötüye kullanma fiilini düzenleyen 240 ve suçun tekrarında cezanın yarıya kadar artırılmasını öngören 80. maddelerine göre, 4.5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istendi.
Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/hayirli-isler-mudur/389656