Yazdır

Şimdi de Diyarbakır...

Tarih: 10 Temmuz 2013 - 14:09

Son günlerde ortaya çıkan yüzü maskeli PKK'lılar Şırnak'tan sonra bu kez Diyarbakır'da tören yaptılar, polisle çatıştılar

Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesi Fiskaya semtinde çekildiği belirlenen görüntülerde, yüzü maskeli grup 'Asayiş Birimi' kuruluşunu ilan ettiğini açıkladıktan sonra, bölgeye gelen polislerle çatıştı. PKK'lıların Dicle Nehri kenarında tören düzenleyip kameraya kaydettiği bu görüntüler ortaya çıktı ve twitter hesapları üzerinden paylaşıldı. Görüntülerde,  göstericilerin, Öcalan'ın fotoğrafının asılı bulunduğu bir masanın önünde açıklama yapması yer aldı. PKK'yı simgeleyen flamaların taşındığı tören görüntülerinde, yüzleri kapalı olan kişilerin sık sık Öcalan lehine slogan attıkları görüldü. Görüntülerde, grubun olay yerine gelen polislerle çatışma sahneleri de yer aldı.
PKK'lı 10 kişi tutuklandı
Geçtiğimiz günlerde Şırnak'ın Cizre ilçesinde PKK'nın sözde 'Asayiş Birimi'ni kurduklarını iddia ederek, yol kontrolü yapan gruba yönelik yapılan operasyonda 11 kişi gözaltına alınmıştı. Cizre'de tören düzenleyerek kuruluşlarını ilan eden ve yol kontrolü yapan grup ile ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında gözaltına alınan kişiler, çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakılmıştı.
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın itirazı üzerine yeniden gözaltına alınan 11 kişiden 10'u çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Serbest bırakıldıktan sonra firari olduğu belirtilen bir kişinin yakalanması içinse çalışmaların sürdüğü belirtildi.
Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/simdi-de-diyarbakir/388493