Yazdır

Samsung'dan Apple'a bir darbe daha

Tarih: 06 Haziran 2013 - 09:21

Samsung'un, Apple'a karşı Amerika'da açtığı patent davasında mahkeme kararını açıkladı.

Teknoloji devi Apple, kanunlar karşısında yaşadığı sıkıntılı dönemi bir türlü atlatamıyor. En son vergi kaçırmakla suçlanan Apple, Amerikan senatosunda ifade vermek zorunda kalmıştı. Şimdi de rakibi Samsung ile aralarında bitmeyen patent savaşlarında bir yara aldı.
Apple, Samsung'un açtığı patent davasını Amerika Birleşik Devletleri'nde bir ticaret mahkemesinde kaybetti ve Samsung’un bir teknolojisini kullandığı onaylandı. Mahkeme Apple’ın, iPad ve iPhone cihazlarının bazı modellerinin Amerika’da satışının yasaklanmasına karar verdi. Yasaklama kararında, "Samsung’un kullandığı 3G teknolojisi üzerinden birden çok servisi eş zamanlı olarak iletme kabiliyeti olan iPad ve iPhone’lar için geçerli" dendi. Bu da iPhone 4 ve iPad 2 anlamına geliyor. Apple bu karar üzerine, itiraz haklarını kullanacaklarını açıkladı.
"Apple bizim teknolojimizi kullanıyor"
Kararın açıklanması üzerine Samsung'dan yapılan açıklamada, "Uluslararası Ticaret Komisyonu'nun son kararı, Apple'ın Samsung'un teknolojik yeniliklerini kullandığını gösteriyor" dedi
Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/samsungdan-applea-bir-darbe-daha/384096