Yazdır

PTT A.Ş. oldu

Tarih: 09 Mayıs 2013 - 21:13

PTT'nin A.Ş. olmasına ilişkin kanun tasarısı kabul edildi

TBMM Genel Kurulu'nda bu hafta görüşülen Posta ve Telgraf Teşkilatı A.Ş'nin kuruluşu, yapılanması ve faaliyet konularına ilişkin usul ve esasları düzenleyen Posta Hizmetleri Kanunu Tasarısı, kabul edilerek yasalaştı.
TBMM Başkanvekili Mehmet Sağlam başkanlığından yapılan oturumda, tasarıya ilişkin görüşmelerin tamamlanmasının ardından elektronik oylama yapıldı. Oylamada 236 milletvekili oy kullandı. 26 red, 210 kabul çıkan oylamanın ardından kanun tasarısı yasalaştı. Yasa ile 172 yıldır devlet tarafından çalıştırılan PTT Anonim Şirket olarak faaliyet gösterecek.TBMM Genel Kurulu'nda bu hafta görüşülen Posta ve Telgraf Teşkilatı A.Ş'nin kuruluşu, yapılanması ve faaliyet konularına ilişkin usul ve esasları düzenleyen Posta Hizmetleri Kanunu Tasarısı, kabul edilerek yasalaştı.
TBMM Başkanvekili Mehmet Sağlam başkanlığından yapılan oturumda, tasarıya ilişkin görüşmelerin tamamlanmasının ardından elektronik oylama yapıldı. Oylamada 236 milletvekili oy kullandı. 26 red, 210 kabul çıkan oylamanın ardından kanun tasarısı yasalaştı. Yasa ile 172 yıldır devlet tarafından çalıştırılan PTT Anonim Şirket olarak faaliyet gösterecek.
Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/ptt-as-oldu/380744