Yazdır

G.Kıbrıs'ta hesabı olan Ruslara kötü haber

Tarih: 01 Nisan 2013 - 15:41

Rusya'nın, Güney Kıbrıs bankalarında para kaybına uğrayan Rus hesap sahiplerine yardım yapmayacağı bildirildi

Rusya'nın, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) bankalarında para kaybına uğrayan Rus hesap sahiplerine yardım yapmayacağı bildirildi.
Rusya Başbakan Yardımcısı İgor Şuhavalov, televizyondan yayınlanan açıklamasında, Rusların Kıbrıs Rum kesiminde paralarını kaybetmesinin "çok acıklı" bir durum olduğunu, ancak kabinenin bu kişilerin uğradığı zararı yumuşatmak konusunda bir adım atmayacağını söyledi.
Şuhavalov, hükümetin Rum kesiminine yardım teklifinde bulunmak için bir neden görmediğini, ancak Rus devlet şirketlerinin gördüğü zararı azaltmak amacıyla gerekli adımların atılabileceğini sözlerine ekledi, bu adımların neler olduğu konusuna açıklık getirmedi.
Kıbrıs Rum kesiminin en büyük bankasındaki, Rusların da aralarında bulunduğu yüklü hesap sahiplerinin, yüzde 60'a varan oranlarda para kaybını kabullenmeye zorlanabileceği belirtiliyor.
Gözlemciler, bu rakamın, GKRY'yi iflastan kurtarmak amacıyla hazırlanan AB kurtarma paketi çerçevesinde başlangıçta yapılan hesaplamalardan çok daha yüksek bir oranı temsil ettiğine dikkati çekiyor.
Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/gkibrista-hesabi-olan-ruslara-kotu-haber/376218