Yazdır

Özyeğin: Türkiye yönetici ihraç ediyor

Tarih: 06 Mart 2013 - 22:08

Özyeğin Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Özyeğin, Türkiye her sektöre yönetici ihraç ediyor

Özyeğin Üniversitesi, dünyanın prestijli mutfak sanatları okullarından Le Cordon Bleu ile işbirliğine giderek Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Programı'nı açtı.
Yapılan açıklamaya göre, Türkiye'de Özyeğin Üniversitesi ile eğitime başlayan Le Cordon Bleu, Özyeğin Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Hüsnü M. Özyeğin, Le Cordon Bleu Üst Yöneticisi (CEO) Andre Cointreau ve Fransa'nın İstanbul Başkonsolosu Herve Magro'nun kurdele kestiği törenle açıldı.
Hüsnü Özyeğin, açılışta yaptığı konuşmada, Türkiye'nin artık her sektörden uluslararası arenaya yönetici ihraç ettiğini belirterek, ''Türkiye'den yetişen ve şu anda yurt dışında çalışan çok sayıda ünlü aşçımız var. Biz üniversitemizdeki her bölümümüzde, öğrencilerimizi sadece Türkiye için değil, dünyaya hazırlayarak mezun etmeyi hedefliyoruz'' dedi.
Le Cordon Bleu CEO'su Andre Cointreau ise eğitim sonrasında öğrencilerinin uluslararası alanda iş bulmalarının kendileri için önemli olduğunu kaydetti.
Fransa'nın İstanbul Başkonsolosu Herve Magro da Türkiye ve Fransa'nın güçlü gastronomik geçmişe sahip olduklarını ve bu işbirliğinin iki eğitim kurumunun başarısını taçlandırdığını ifade etti.
 
Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/ozyegin-turkiye-yonetici-ihrac-ediyor/372995